Årsmøde 2019: Virkelighedsopfattelser – møder mellem menneske og teknologi

Virkelighedsopfattelser - møder mellem menneske og teknologi

“Hvorfor kigger du på mig, Hvem er du?/ Er du en hacket og handlet profil?/ Er du klar til kamp, måske valgkamp, er du/ maven ind og blændende smig?/ Er du robot? (bevis du ikke er robot).” (Lone Hørslev: Dagene er data, 2018)

Hvad betyder det for vores virkelighedsopfattelse som mennesker og borgere, at teknologier spiller en stadigt større rolle for vores liv? Sociale medier påvirker vores liv, og kritikerne har i særlig grad kaldt på besindighed og udtrykt skepsis i de seneste år. Vi er blevet opmærksomme på, hvordan algoritmer, big data, 'alternative kendsgerninger', fake news og ansigtsløse virtuelle personer påvirker vores opfattelse af vores identitet og samfundsliv i både et lokalt og globalt perspektiv. Vi gøres også konstant opmærksomme på, hvordan robotteknologier, kloner og genteknologi vinder indpas og vil være en afgørende faktor både i morgendagens samfund, arbejdsliv og sundhed. Årsmødet 2019 vil søge at stille spørgsmål til betydningen af teknologier i både medier og litterære og æstetiske udtryk, og hvordan vi derigennem skal forstå os selv som mennesker. 

På årsmødet deltager forskere, didaktikere og kunstnere, og vi skal ud og se på Aalborg.
Kom og oplev forfatterne Olga Ravn og Peter Adolphsen og oplev også Lone Hørslev optræde med Uhørt. Få nye perspektiver på emnet ved at lytte til forskerne Johannes Poulsen om litterære dystopier, Søren Bro Pold om metainterfaces i litteraturen og vores digitale kultur og Louise Brix om fake news samt Lean Pejtersen om dystopier og sci fi-film. Deltag i workshops og tag konkrete ideer til undervisningen med hjem om forskellige sider af årsmødets emne.

New York Times har i “Places to go in 2019” netop udpeget Aalborg til verdens 8. mest interessante by med bemærkningen “architecture revitalizes the waterfront”. Om dette vil byplansarkitekt Anne Juel Andersen vil give os syn for sagn under en byvandring.   


(Foto: Solopgang i Aalborg, gettyimages.dk)


Tid og sted
Den 3.-5. oktober 2019 på Comwell Hvide Hus Aalborg, Vesterbro 2, 9000 Aalborg.

Priser*
2 overnatninger i enkeltværelse: 4.550 kr. for medlemmer af Dansklærerforeningen, 5.000 kr. for ikke-medlemmer.

1 overnatning i enkeltværelse: 3.350 kr. for medlemmer af Dansklærerforeningen, 3.800 kr. for ikke-medlemmer.

*Priserne er ekskl. moms. Priserne er inkluderet kursusmateriale efter aftale med copydan. 

2 overnatninger er: torsdag den 3. oktober 2019, kl. 12:00, til lørdag den 5. oktober 2019, kl. 11:00
1 overnatning er: torsdag den 3. oktober 2019, kl. 12:00, til fredag den 4. oktober, kl. 16:00


SE PROGRAM.


Kontakt
Eventuelle spørgsmål kan rettes til Carsten Ullum: cu@hansenberg.dk