Årsmøde-kursus 2024: Maskuliniteter. Køn, klasse og kultur opdateret

Årsmøde-kursus 2024: Maskuliniteter. Køn, klasse og kultur opdateret

Forside / Kurser og aktiviteter / Kurser og aktiviteter – Ungdomsuddannelserne / Årsmøde-kursus 2024: Maskuliniteter. Køn, klasse og kultur opdateret
Tilbage

Årsmøde-kursus 2024: Maskuliniteter. Køn, klasse og kultur opdateret

Dansklærerforeningens sektioner for ungdomsuddannelser holder Årsmøde-kursus den 7.-9. november 2024. 

"Mændene i stadionområdet tjekker hinanden ud.
De kigger på mit ben
leder efter en sportsskade.
På stadion er krykker og Don Joys et adelsmærke.
Et tegn på at have ofret sig for fællesskabet
glidende tacklinger i sidste weekend."

I Caspar Erics digt ”Kampdag” (Nye balancer, 2023) skildres et særligt maskulinitetsfællesskab på et fodboldstadion. Og fornemmelsen af ikke at være med. Hvad er det for et maskulint fællesskab som stadionområdet tilbyder? Kan vi forstå det sammen med cis-popsangeren Harry Styles i kjole på forsiden af Vogue?

Maskulinitet følges af spørgsmål. Er den toksisk? Positiv? Queer? Ny? Hvordan bevæger den sig? Giver det overhovedet mening i dag at tale om én maskulinitet, eller snarere om maskuliniteter?

På årsmøde-kurset i 2024 vil vi forsøge at opdatere og måske endda genopdage ”Køn, klasse og kultur”. Programmet har ikke ambition om at give svar, men at inspirere til at inddrage perspektivet i vores fag og klasser.

Oplægsholderne tematiserer fremstillinger af manden de sidste 150 år. Du kan høre om litteraturens mandebilleder fra Lykke-Per til i dag, om krig og helteroller, klasse, vitalisme og manosfæren. Professor Mikkel Thorup indleder med kulturel diagnostik af maskuliniteter, torsdag aften får vi besøg af Glenn Bech, og lørdag af Caspar Eric

Du vil kunne vælge mellem workshops der går tæt på udvalgte tematikker. Årsmødet foregår i Horsens, og fredag kan du tage med på omvisning på enten Horsens Kunstmuseum, Industrimuseet eller Fængslet. 

Årsmøde-kurset er for undervisere på ungdomsuddannelserne. På årsmødet afholdes desuden generalforsamlinger i Dansklærerforeningens sektioner G (stx og hf) og E (htx, hhx, EUX og EUD).

Mathilde Lund Sinding
Kontakt

Mathilde Lund Sinding
mls@detfri.dk