Årsmødekursus 2021: De brølende 20’ere – dengang og nu


 

"Ja, men jeg må foretage mig noget. Jeg må have det tomme rum fyldt med noget, med erotik ... med eksplosioner, hvis flammer blænder mig og opsuger alt det overflødige sjæl, jeg skvulper over af, ellers bliver jeg gal af svimmelhed." 

- Romanfiguren Jørgen Baumann i Tom Kristensen Livets Arabesk, 1921


Tom Kristensen indfanger stemningen af opbrud, kaos og brølende dekadence i 1920'ernes København. Det er årtiet hvor Wilhelm Reich skriver Orgasmens funktion, André Breton Det surrealistiske manifest. Hvor Bauhaus-skolen dyrker animisme og okkultisme mens Tristan Tzara klipper cut-up-digte. Hvor la garçonne med pagehår og cigaretrør danser charleston i Scala mens lange køer venter foran biograferne på Charlie Chaplin og Greta Garbo. Årtiets kultur og tidsånd vokser ud af krig, værdisammenbrud, pandemi og moralisme. Ikke så langt fra den baggrund 2020'erne er rundet af. Kunne vores fascination af tv-serier som Babylon Berlin og De visionære tyde på et slægtskab mellem de to perioder? Og bliver nærværende årti mon et fyrværkeri af hedonisme og nye kunstneriske eksperimenter når vaccinen har vundet krigen mod corona?

Så kom og hør blandt andre Peer E. Sørensen tale om Modernismens ansigter og Katinka synge sange fra forestillingen Jagten på det gode menneske om Karin Michaëlis. Deltag i en workshop om fx Tom Kristensen ved Torben Jelsbak, om pandemier i litteraturen ved Peter Westergaard eller ved Camilla Schwartz om androgyni, mode og kønsroller med udgangspunkt i 20’ernes la garçonne. Benedikte Fogh Rostbøll kommer og fortæller om Edith Södergran, Bodil Marie Stavning Thomsen taler om ekspressionisme, Neue Sachlichkeit og det ’optisk ubevidste’ i 1920’ernes tyske film, og vi inviteres til cabaret med kunstneren Kirsten Astrup. Programmet slutter af med et besøg af forfatteren Kristina Stoltz der vil tale om sit værk Cahun.


Tid og sted
7.-9. oktober 2021, Comwell Køge Strand, Strandvejen 111, 4600 Køge

Priser*
2 overnatninger: kr. 4.550,00 kr. for medlemmer af Dansklærerforeningen, kr. 5.000,00 for ikke-medlemmer.
1 overnatning: kr. 3.350,00 for medlemmer af Dansklærerforeningen, kr. 3.800,00 for ikke-medlemmer.

Prisen er for enkeltværelse (dobbeltværelse koster kr. 600,00 mindre i alt).

Uden overnatning:
Torsdag til fredag kl. 15.30: kr. 2.350,00 for medlemmer og kr. 2.800,00 for ikke-medlemmer.
Torsdag til lørdag med fuldt kursus og middage uden overnatning: kr. 2.850,00 for medlemmer og kr. 3.300,00 for ikke-medlemmer.

I prisen er inkluderet kursusmateriale efter aftale med copydan.
*Alle priser er ekskl. moms.

Medlemskab af Dansklærerforeningen koster kr. 475,00 årligt.


GÅ TIL TILMELDING (Tilmeldingsfristen er overskredet)

SE PROGRAM.

Tilmeldingsfrist
Den 1. september 2021


Kontakt
Spørgsmål kan rettes Mette Lind Clausen, mc@rysensteen.dk