Abraham og Isak ... og hvad videre hændte

Abraham og Isak ... og hvad videre hændte

Billedroman
Af Kim Fupz Aakeson
ISBN: 
9788779969513
Målgruppe: 
3.-7. klasse

Billedromanen Abraham og Isak ... og hvad videre hændte er Kim Fupz Aakesons videredigtning af bibelfortællingen om Abraham, der lige ved og næsten ofrede sin søn, Isak, på Moriabjerget. Bogen er skrevet i et humoristisk sprog, mens billedsiden er vakt til live af Mette Marcussen. Abraham og Isak ... og hvad videre hændte egner sig især til de 9-13-årige læsere.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ekstramateriale

Bibelen er fuld af historier! Nogle bliver fortalt færdige, andre står stadig og flagrer underligt ufærdige i luften. Hvad skete der for eksempel med Abraham og Isak, da de kom ned fra Moriabjerget? Tændte de for fjernsynet? Tog de et slag ludo? Eller hvad?

Læs bogen, og find ud af, hvad der videre hændte, da Abraham og Isak kom ned fra det bjerg.

Abraham og Isak ... og hvad videre hændte af Kim Fupz Aakeson er fortalt i et humoristisk sprog, mens billedsiden er spækket med finurlige og dragende tegninger af Mette Marcussen. Bogen er oplagt til litteraturarbejde i 3.-7. klasse. Bogen indgår i serien Billedroman og er en fortælling i ord og billeder til de 9-13-årige.

Se uddrag af Abraham og Isak ... og hvad videre hændte

 

ISBN: 
9788779969513
Antal sider: 
42
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.22
Anmeldelser: 


Kim Fupz Aakeson har haft fat i den gode gamle og yderst tankevækkende historie fra Bibelen om Abraham, der blev beordret – af Gud – til at ofre sin søn, Isak, på Moriabjerget.​
"Mette Marcussen understreger tavsheden mellem Abraham og Isak med flere sider meget mørke illustrationer, hvor tiden går ”tik tak” i en uendelig ordrække. Hendes illustrationer er sjove og finurlige og en fryd at kigge på, og de spiller mere end fint op til Fupz Aakesons tekst. Fin billedroman om den gode – og grusomme – gamle historie om Abraham og Isak med ny slutning. Det er udpræget godt, at Dansklærerforeningens Forlag har taget den gode idé med billedromaner op igen!" 
(folkeskolen.dk, 26. januar 2018. Af Bent Rasmussen). Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk


"Det er en rigtig god ide at gendigte de gamle fortællinger og give et bud på, hvad der videre kunne være hændt. Det aktualiserer myterne og sætter historierne i et nyt perspektiv. De store spørgsmål undervejs tvinger læseren til at reflektere. Man kan kun blive glad af at læse historien med Fupz' humoristiske sprogtone og Mette Marcussens legende illustrationer. Når Fupz fortæller sker det med sjov og ballade, men som altid er der også store spørgsmål på spil. 

... Skal selvfølgelig anskaffes til både PLC og folkebibliotek.

... Kan man lide Kim Fupz, hans finurlige sprogtone og hans samtaLer med Gud, må man også læse "Engelbert H og den sidste chance". Der findes andre billedromaner, som også er interessante fx "Grotten"."

(DBC, Materialevurdering, januar 2018. Af Ingelise Blom Hansen).  Læs hele materialevurderingen (pdf)


 

Undervisningsmateriale
Til en række af billedromanerne kan du downloade gratis undervisningsmateriale.