Alamo

Alamo

Af Jesper Wung-Sung
ISBN: 
9788779968660
Målgruppe: 
6.-10. klasse

ALAMO fremstår som et lille autentisk værk - fortalt af drengen Jacob i 1836. Jacob har ikke gået meget i skole, men han ved godt, at nogle ord skrives med stort.

ALAMO er samtidig et indblik i en anden tids barske børneliv. Det er en historie om krig, skæbne og om at dø – de store og små ting i livet fortalt på en meget enkel måde.

Levering 1-3 dage
Kr. 149,00
Medlemspris: Kr. 111,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Dag 1

Hvor gammel er du og hvad hedder du sagde manden da jeg gav ham hans hat. Jeg er nitten år og hedder John sagde jeg. Vi er på vej til Alamo sagde han. Hvem bor der sagde jeg. Det er et fort med mænd som vil kæmpe mod Santa Annas mexicanske hær sagde han. Daniel red. Jeg gik. Gordon og William og Charles red også. Jeg fik lov til at sidde bag Daniel. Men jeg havde løjet. Jeg var kun fjorten. Og hed jo Jacob.

ALAMO fremstår som et lille autentisk værk - fortalt af drengen Jacob i 1836. Jacob har ikke gået meget i skole, men han ved godt, at nogle ord skrives med stort.

ALAMO er samtidig et indblik i en anden tids barske børneliv Det er en historie om krig, skæbne og om at dø – de store og små ting i livet fortalt på en meget enkel måde.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788779968660
Antal sider: 
40
Årstal: 
2016
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.12
Anmeldelser: 

"... man bliver grebet af den ægthed, som form og indhold til sammen skaber, når man lukkes ind i Jacobs usorterede tankemylder. Bogen giver indtryk af at være den "ægte" dagbog: Papomslaget er trykt, så det ligner læder, der er blodpletter på forsiden, som går igen på de gullige sider sammen et aftryk fra en kop. Et skudhul gennemhuller bogen, og skrifttypen Ligner håndskrift. Det er en stærk og anderledes bog, som kræver noget af sin læser. Begynd evt. med at google lidt baggrundsviden om slaget ved ALamo. 
... Varm anbefaling til en smal bog, der bl.a. vil være interessant i danskundervisningen. Køb også, selvom tidligere udgave haves." 
(Lektørudtalelse, DBC, december 2016. Af Janne Møller Nielsen). Læs hele lektørudtalelsen (pdf).