ALT

ALT

Frit for fantasi
Af Janne Teller
ISBN: 
9788779966284
Målgruppe: 
7.-10. klasse

Novellesamlingen ALT leverer ligesom forgængeren Intet tankevækkende litteratur. I 8 unikke noveller møder vi ensomme børn med en katastrofe i sig.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ekstramateriale

Alt er en værdig efterfølger til Intet og stiller på samme måde skarpt på ubehagelige emner, man som ung må forholde sig til.

I novellesamlingen Alt er ensomme børn i centrum - til eksempel en pige fra Østrig der bor i Danmark og som fryses ude af sine klassekammerater, en dreng hvis eneste ven er et træ uden for vinduet, indtil en lille pige tager ham med på en fatal spadseretur, en ung fyr fra Amerika der laver pandekager til sin lillebror af mel og margarine. Det er, hvad pengene rækker til. Novellerne berører hændelser, der udspringer af så alvorlige emner som fordomme, vold, udstødelse og intolerance. Læs den og dine elever vil være lige så optagede og berørte af novellerne, som de var af romanen Intet.

Med Alt er der afsæt for en kvalitetsmættet læseoplevelse, der kan berøre og provokere samt afføde mange diskussioner.

Alt indgår i serien Frit for fantasi.

ISBN: 
9788779966284
Antal sider: 
140
Årstal: 
2013
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.20
Anmeldelser: 

"Novellerne i ”Alt” er krævende på den gode måde, stærke og udfordrende, og vil kunne bruges som klasselæsning i 9.- og 10.-klasserne – og man vil ikke være den samme efter endt læsning, bearbejdning og diskussion. Mama mia, hvor er der mange gode og eksistentielle sager at arbejde med og snakke om, når Janne Teller ruller sine skriverevner ud!" (Folkeskolen.dk., 16. januar 2014. Af Bent Rasmussen).
Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk

Undervisningsforløb
Undervisningsforløbet Alt, intet eller det derimellem af Marianne Holst Hundebøl tager udgangspunkt i elevernes eksisterende genrebevidsthed og udfordrer, udbygger og konsoliderer denne. Forløbet tager afsæt i 2 af novellerne i Janne Tellers Alt, 2013, - Det tyrkiske tæppe og Gult lys. 
Se undervisningforløbet.


Ni små film
På filmene fortæller Janne Teller præcist og nuanceret om indholdet og temaerne i novellerne.
Brug filmene som supplement til analyse- og fortolkningsarbejdet, til eleverne når de arbejder selvstændigt med novellerne eller som dit eget baggrundsmateriale.
Se filmene.