Årsmøde 2023. Hedespor – skriften og rummet

Årsmøde 2023. Hedespor – skriften og rummet

Forside / Kurser og aktiviteter / Aktivitetskalender / Årsmøde 2023. Hedespor – skriften og rummet
Tilbage

Årsmøde 2023. Hedespor – skriften og rummet

Hedelandskabet og den midtjyske natur har haft og har en særlig placering i litteraturen fra Blicher, der som bekendt ”har vandret ret ude i den store Alhede”, over modernisterne omkring forlaget Arena og den litterære institution Under stadig skælven (med bl.a. Peter Seeberg som drivkraft) og frem til i dag.

På årsmødet går vi (bogstaveligt og i overført forstand) i Blichers fodspor for at undersøge, hvordan landskabet har sat sig spor i forfatterskabet, og vi hører om nogle af de forfattere, der har haft Hald og Viborg som skrivested. Vi bliver bl.a. fulgt på vej af Malte Tellerup, der høstede roser for sin roman om Hedeselskabet: ”en skildring af det agrare Danmark, som en analyse af maskuline ambivalenser og som en hengiven kærlighedserklæring til den natur, som danner ramme, og som Malte Tellerup formår at beskrive så tindrende smukt,” som Informations anmelder udtrykte det. I et mere didaktisk perspektiv stiller vi skarpt på, hvordan rummet kan bruges som skrivepædagogisk afsæt både i læreruddannelsen og i skolen og kigger bl.a. på forfatterskoler for børn.

Endelig er der undervejs god tid til at kigge på det nye danskfag generelt med god tid til at udveksle erfaringer og tanker.

>SE PROGRAM.

Lars Stubbe Arndal
Kontakt

Lars Stubbe Arndal
LAAR@kp.dk