Begreb om analyse og metode

Begreb om analyse og metode

Af Peter Heller Lützen
ISBN: 
9788779965652
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx og eux

Begreb om analyse og metode handler om danskfagets metoder, forstået som de måder man arbejder med tekster på i dansk.

Levering 1-3 dage
Kr. 129,00
Medlemspris: Kr. 96,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Grundideen i bogen er at 'metodisk bevidsthed' helt basalt er evnen til at se at en tekst kan læses, analyseres og forstås på mere end én måde.

Bogen sætter et bevidst skel mellem videnskabsfaget dansk og det gymnasiale undervisningsfag – og sætter fokus på sidstnævnte. Med en simpel model der illustrerer forskellene i de måder man arbejder med tekster på (og som i øvrigt svarer til den model der optræder i vejledningerne for stx og hf), giver bogen et bud på hvordan man kan arbejde med tekstanalytisk praksis på gymnasialt niveau. Som case illustrerer bogen danskfaglig metodisk praksis på en række optrykte tekster der alle belyser et gennemgående spørgsmål: Hvad er en moderne familie i Danmark - og hvordan beskrives familien i de tekster der cirkulerer i samfundet?

I bogens sidste kapitel, der er et appendiks om danskfagets identitet og historie, drages dog paralleller til videnskabsfaget, således at bogens metodegreb knyttes an til nogle af de videnskabsfaglige begreber som eleverne kan møde i fx AT, studieområdet eller andre tværfaglige sammenhænge.

Bogen er elevhenvendt og kan anvendes i danskfaget på alle de gymnasiale uddannelser.

Begreb om analyse og metode findes også som eBog.

ISBN: 
9788779965652
Antal sider: 
80
Årstal: 
2011
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.20