Blik for køn

Blik for køn

Kønsdiskurser - hate speech - queerteori
Af Ditte Campion
ISBN: 
9788779967625
Målgruppe: 
Ungdomsuddannelserne

Blik for køn er en lærebog, der handler om køn, og hvordan begrebet kan behandles danskfagligt ud fra den videnskabsteoretiske retning socialkonstruktivisme. Bogens didaktiske princip er øvelsesbaseret og går på tværs af danskfagets tre stofområder.

Levering 1-3 dage
Kr. 195,00
Medlemspris: Kr. 146,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Blik for køn – kønsdiskurser, hate speech, queerteori er en lærebog, der handler om køn, og hvordan begrebet kan behandles danskfagligt ud fra den videnskabsteoretiske retning socialkonstruktivisme. Teorien udfordrer elevernes forforståelse og åbner deres øjne for, at køn ikke blot handler om biologi, men udgør en kampplads for forhandlinger af identitet, magt og normalitet. Køn er en kompleks social og sproglig konstruktion.

Bogens didaktiske princip er øvelsesbaseret. Fra start til slut veksles der løbende mellem teoretisk introduktion og øvelser til implementering af teorien. Herigennem opbygger eleverne et fagligt, akademisk begrebsapparat, der sætter dem i stand til at analysere og diskutere problemstillinger vedrørende køn, seksualitet, identitet, sprog og magt. Øvelserne går på tværs af danskfagets tre stofområder og åbner op for interessante diskussioner i klassen. Fokus er på diskursanalyse, hate speech og queerteoretisk analysemetode.

Analysematerialet omfatter avis- og ugebladsartikler, reklamer, noveller, film, reality-tv, sangtekster, hjemmesider, memes, kunstfotos samt litterære kanontekster. Gennem arbejdet med teksterne trænes eleverne analytiske kompetencer og metodebevidsthed.

Via koblingen af hverdagstemaet køn og teoristof på universitetsniveau rammer eleverne hurtigt de højeste taksonomiske niveauer på en legende og lystbetonet måde. 

Bogen er velegnet som afsæt for tværfaglige samarbejder med samfundsfag, engelsk, historie, psykologi, mediefag, filosofi, billedkunst og biologi.

Se indholdsfortegnelse og forord.

ISBN: 
9788779967625
Antal sider: 
208
Årstal: 
2016
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
EUD
Vægt: 
0.52
Anmeldelser: 

"Det gik undertegnede feminists betydelige snudeskaft forbi, da Ditte Campion sidste år udgav ’Blik for køn’ på Dansklærerforenings Forlag. Nu har jeg til gengæld svært ved at få armene ned. Med ’Blik for køn’ introducerer Ditte Campion velskrevet og pædagogisk, og med et minimum af trykfejl, læseren i socialkonstruktivisme og queerteori  – og det er ikke kun gymnasieelever, der kan få glæde af denne bog.
... ‘Blik for køn er den første moderne lærebog, jeg er stødt på, der giver gymnasieelever muligheden for at analysere tekster gennem  queerteoretiske briller. Det var ved gud ikke en del af min egen gymnasielæring i 90’erne."
(magasinetudbrud.dk, februar 2017. Af Tine Friis Kelstrup) Læs hele anmeldelsen.
Anmelderen giver 5 ud af 5 stjerner