Bliv journalist på syv timer

Bliv journalist på syv timer

- en guide til jeres webmagasin
Af Andreas Hansen
ISBN: 
9788779964884
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx og eux

En praktisk forløbsbog der guider lærer og elever frem mod produktionen af klassens eget onlinemagasin.

Levering 1-3 dage
Kr. 159,00
Medlemspris: Kr. 119,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Bliv journalist på syv timer er en praktisk forløbsbog der guider lærer og elever frem mod produktionen af klassens eget onlinemagasin. Bogen er bygget op som et rollespil hvor eleverne spiller rollerne som redaktører, jourhavende og journalister, chefredaktør, webmaster og communityredaktør.

Igennem syv fokuserede kapitler ledes klassen målrettet igennem processen fra at sammensætte en redaktion, definere stofområde og målgruppe, overvåge nyhedsstrøm, vinkle og researche historier, identificere kildetyper, interviewe og endelig skrive en journalistisk opgave.

De færdige artikler publiceres sluttelig som et magasin via det gratis program WordPress som klassens webmaster får en udførlig introduktion til sidst i bogen.

Bogen er skrevet til danskundervisningen på de gymnasiale uddannelser og lægger op til at klassen producerer et litterært webmagasin. Bogens værktøjer kan dog også uden problemer anvendes til andre emner og er fx oplagt til tværfagligt samarbejde.

Med sit fokus på genrer og skriveprocesser imødekommer den fordringen i alle fire gymnasieformer om at arbejde med ny skriftlighed.

ISBN: 
9788779964884
Antal sider: 
136
Årstal: 
2010
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.46
Anmeldelser: 

”Det stramme, velstrukturerede forløb er uden tvivl lærebogens styrke, og jo, jeg er ikke i tvivl om, at hvis eleverne (og hvorfor ikke?) lader sig indfange af den fortættede dynamik, der løber hen over hver eneste side i bogen, så bliver de både bedre til at skrive artikler og klogere på det at være journalist." (Niels Martinov i Gymnasieskolen, 4. april 2011).