DANSK

Teori og praksis i danskundervisningen
DANSK formidler aktuelt fagligt og teorier og praksisbaserede erfaringer der kan bidrage som inspiration til undervisningspraksis i danskfaget i hele grundskolen. Bladet indeholder temaartikler, debat og seneste nyt om Dansklærerforeningens aktiviteter for folkeskolelærere og lærerstuderende der er medlemmer af Dansklærerforeningen.

DANSK har et oplag på ca. 6.000 og har 600 lbby-særnumre. Tidsskriftet udgives på Dansklærerforeningens Forlag og udkommer fire gange årligt (marts, juni, oktober og december). 

Med et medlemskab af Folkeskolesektionen eller Sektionen læreruddannelsen får du gratis abonnement på DANSK.

ISSN 2446-1598


Læs nyeste nummer af DANSK – eller læs tidligere udgaver.

DANSK 2/2020 – Tillid og råderum
I dette nummer af DANSK kaster vi et blik på den tillid og det råderum, der tales så meget om. Vi åbner med en artikel af Regitze Flannov, der er ny formand for Danmarkslærerforenings undervisningsudvalg. Den slår fast, at tillid er det fundament, skolen er bygget på. Herfra kan du både komme med videre til Finland og læse om skolehverdagen der, læse en skoleleders bud på, hvad der skaber en god skole, og så skal vi selvfølgelig også ud bag katederet.
Og så kan du møde tankerne bag undervisningsmaterialet Sansespor. Stoppesteder, der i tiltro til dansklærerens professionelle dømmekraft, slipper elevernes skriveglæde løs. Det er i artiklen ’Man starter et sted’.

Læs DANSK 2/2020 NB! Du skal være logget ind som medlem for at læse bladet digitalt.

 

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR 2020:
Nr. 1: Reviderede Fælles Mål – Udkom 3. marts 2020
Nr. 2: Tillid og råderum – Udkom 8. juni 2020
Nr. 3: Børne- og ungdomslitteratur – Udkommer 20. september 2020. NB! Ny dato.
Nr. 4: Det æstetiske i danskfaget – Udkommer 14. december 2020