DANSK

Teori og praksis i danskundervisningen
DANSK formidler aktuelt fagligt og teorier og praksisbaserede erfaringer der kan bidrage som inspiration til undervisningspraksis i danskfaget i hele grundskolen.

DANSK indeholder temaartikler, debat og seneste nyt om Dansklærerforeningens aktiviteter for folkeskolelærere og lærerstuderende der er medlemmer af Dansklærerforeningen.

DANSK har et oplag på ca. 6.000 og har 600 lbby-særnumre. Tidsskriftet udgives på Dansklærerforeningens Forlag og udkommer fire gange årligt (marts, juni, oktober og december).

ISSN 2446-1598


Læs nyeste nummer af DANSK – eller læs tidligere udgaver.

DANSK 3/2019 – Klimalitteratur
I dette nummer, hvor Dansklærerforeningens medlemsblad DANSK og Selskabet for Børnelitteraturs medlemsblad KLODSHANS traditionen tro har slået pjalterne sammen, dykker vi ned i klimalitteraturen. Vi bringer en oversigt over danskudgivet klimalitteratur til inspiration, et interview med forfatteren Søren Jessen, der har skrevet sci-fi børneromanen Ørkenfeber, et interview med børnepsykolog Kuno Sørens fra Red Barnet, der ved alt hvad der er værd at vide om klimaangst. Og så besøger vi en lærer fra Rødovre, der har arbejdet med flygtningedagbøger sammen med sin klasse.
Læs DANSK 3/2019 

 

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR 2019:
Nr. 1: Festskrift – Jens Raahauge fylder 75 år – Udkom 3. marts 2019
Nr. 2: Hvad blev der af undervisning? – Udkom 2. juni 2019
Nr. 3: Børne- og ungdomslitteratur – Udkom 6. oktober 2019
Nr. 4: Elevers fremstillinger – Udkommer 8. december 2019