DANSK

Teori og praksis i danskundervisningen
DANSK formidler aktuelt fagligt og teorier og praksisbaserede erfaringer der kan bidrage som inspiration til undervisningspraksis i danskfaget i hele grundskolen.

DANSK indeholder temaartikler, debat og seneste nyt om Dansklærerforeningens aktiviteter for folkeskolelærere og lærerstuderende der er medlemmer af Dansklærerforeningen.

DANSK har et oplag på ca. 6.000 og har 600 lbby-særnumre. Tidsskriftet udgives på Dansklærerforeningens Forlag og udkommer fire gange årligt (marts, juni, oktober og december).

ISSN 2446-1598


Læs nyeste nummer af DANSK – eller læs tidligere udgaver.

DANSK 1/2019 – Festskrift – Jens Raahauge fylder 75 år
Så er det forår. Og årets første nummer af DANSK er sprunget ud i fuldt flor. Vi fejrer danskfaget. Og vi fejrer Dansklærerforeningens Jens Raahauge, der fylder 75 år. Det gør vi med en buket af artikler, der belyser danskfagets mange aspekter; sproget, fællesskabet, æstetikken, undervisningen og ikke mindst litteraturen. I DANSK #1 kan du blandt meget andet læse om ”Fastfood i danskundervisningen”, om hvordan man kan folde FN’s verdensmål ud i praksis, og ikke mindst får du en helt nyskrevet novelle af Jesper Wung-Sung. Det er helt forrygende. God læselyst.
Læs DANSK 1/2019

 

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR 2019:
Nr. 1: Festskrift – Jens Raahauge fylder 75 år – Udkommer 3. marts 2019
Nr. 2: Hvad blev der af undervisning? – Udkommer 2. juni 2019
Nr. 3: Børne- og ungdomslitteratur – Udkommer 6.oktober 2019
Nr. 4: Elevers fremstillinger – Udkommer 8. december 2019