Forside / Tidsskrifter / DANSK / DANSK 3/2023 – Den nordiske børnelitteratur

DANSK 3/2023 – Den nordiske børnelitteratur

I dette nummer af DANSK retter vi blikket mod børnelitteraturen i Norden. Vi er forankret i den. Vi har læst den, siden vi var børn, og den er en del af vores kulturarv. Nordisk børnelitteratur har stolte traditioner, og vi kan med sindsro bryste os af nogle af verdens bedste børnebogsforfattere og illustratorer, der både før og nu har dannet grundlag for vores børnelitteraturhistorie og fortsat er med til at udvikle den.

Derfor byder dette blad på bidrag fra Danmark, Norge, Sverige og Færøerne, hvor vi ser nærmere på litteratursyn, udgivelser, forfatterskab og den verserende debat om børns læsning. Du kan blandt meget andet læse bidrag fra Anna Karlskov Skyggebjerg, der ser på naturen i den nordiske billedbog. Direkte fra Nordatlanten skriver Paula Gaard om tendenserne i den færøske børnelitteratur. Troels Posselt fortæller om læselyst i sit nye hjemland, Norge, og så har vi har haft en lang samtale med forfatter og illustrator, Jan Oksbøl Callesen, der gavmildt delte ud af sine tanker om bøger, streger og funk.

Traditionen tro udgives dette nummer af DANSK i tæt samarbejde mellem Dansklærerforeningen og Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark.

Rigtig god læselyst!

 

Beskrivelse