Dansk - didaktisk set

Dansk - didaktisk set

Af Sune Weile, Karen Wagner, Peter Jensen & Lars Granild (red.)
ISBN: 
9788772110615
Målgruppe: 
Lærere og pædagogikumkandidater på de gymnasiale ungdomsuddannelser (stx
hf
hhx
htx
eux)

Dansk – didaktisk set er en fagdidaktisk antologi med en række erfarne læreres praksisforankrede refleksioner over undervisning inden for danskfagets forskellige områder. Omdrejningspunktet er dansk på de gymnasiale uddannelser.

Levering 1-3 dage
Kr. 249,00
Medlemspris: Kr. 186,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Dansk – didaktisk set er en fagdidaktisk antologi med en række læreres praksisforankrede refleksioner over undervisning i dansk på de gymnasiale uddannelser. Udgangspunktet for de enkelte artikler er et specifikt område af faget. Fokus er på den daglige undervisning med forankring i teoretiske overvejelser med fagdidaktisk perspektiv. Læseren – såvel den uerfarne pædagogikumkandidat som den garvede lektor – kan således både finde inspiration til den daglige undervisning og få idéer til videre læsning indenfor området.

Danskfaget kan være mange forskellige ting. Den enkelte lærer har ved sit valg af tekster og vinkler mulighed for at udforske nye sider af faget, som ikke tidligere har været opdyrket. Fordi vi som dansklærere er nysgerrige på tekster, myldrer podcasts, grafiske romaner, sms-noveller og webdoks ind i faget. Det giver læreren et stort ansvar. Derfor er det også oplagt en gang imellem at stoppe op og overveje vores syn på faget. Hvor skal det hen? Hvilke tekster er vigtige? Hvordan kan vi gøre det relevant og samtidig skubbe grænser hos eleverne?

Denne fagdidaktiske antologi forsøger netop det. Den er ikke et bud på et danskfag i ental. Men er mange forskellige erfarne læreres bud på danskfag i de gymnasiale uddannelser. For selvom danskfaget er beskrevet i læreplaner og vejledninger, så formes faget i praksis af de lærere, der til dagligt underviser i det. De lærere, der står i klassen og forsøger at åbne elevernes øjne for litteraturens rigdom, formidlingens kunst og sprogets og mediernes dynamikker.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772110615
Antal sider: 
256
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.50
Anmeldelser: 


Masser af guldkorn og inspiration – Seks stjerner fra Gymnasieskolen ♦♦♦♦♦♦
"Hvis man er en erfaren lærer, kan man bladre lettere hen over starten på de fleste af artiklerne i Dansk – didaktisk set, hvor settingen for undervisningen præsenteres, da man godt kender eleverne, tidligere læreplaner, generelle erfaringer og lignende. Men derefter er der masser af guldkorn og omsættelig inspiration. For en ny lærer formoder jeg, at hele bogen vil være brugbar fra ende til anden...

[…] Generelt er artiklerne af højt niveau med inspirerende, præcis begrebsbrug og gode didaktiske begrundelser, hvor jeg følte, min tid blev byttet til øget indsigt og idéer til undervisningen. De fleste artikler indeholder desuden mange gode forslag til forløb og konkrete øvelser." 
(gymnasieskolen.dk, 6. marts 2019. Af Lærke Weng Jensen) ►Læs hele anmeldelsen på gymnasieskolen