Dansk - didaktisk set

Dansk - didaktisk set

Af Sune Weile, Karen Wagner, Peter Jensen & Lars Granild (red.)
ISBN: 
9788772110615
Målgruppe: 
Lærere og pædagogikumkandidater på de gymnasiale ungdomsuddannelser (stx
hf
hhx
htx
eux)

NYHED! Indgår i efterårets bogpakke 2018

Dansk – didaktisk set er en fagdidaktisk antologi med en række erfarne læreres praksisforankrede refleksioner over undervisning inden for danskfagets forskellige områder. Omdrejningspunktet er dansk på de gymnasiale uddannelser.

Tilbage til oversigten med nyheder.

Levering 1-3 dage
Kr. 229,00
Medlemspris: Kr. 171,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Dansk – didaktisk set er en fagdidaktisk antologi med en række læreres praksisforankrede refleksioner over undervisning i dansk på de gymnasiale uddannelser. Udgangspunktet for de enkelte artikler er et specifikt område af faget. Fokus er på den daglige undervisning med forankring i teoretiske overvejelser med fagdidaktisk perspektiv. Læseren – såvel den uerfarne pædagogikumkandidat som den garvede lektor – kan således både finde inspiration til den daglige undervisning og få idéer til videre læsning indenfor området.

Danskfaget kan være mange forskellige ting. Den enkelte lærer har ved sit valg af tekster og vinkler mulighed for at udforske nye sider af faget, som ikke tidligere har været opdyrket. Fordi vi som dansklærere er nysgerrige på tekster, myldrer podcasts, grafiske romaner, sms-noveller og webdoks ind i faget. Det giver læreren et stort ansvar. Derfor er det også oplagt en gang imellem at stoppe op og overveje vores syn på faget. Hvor skal det hen? Hvilke tekster er vigtige? Hvordan kan vi gøre det relevant og samtidig skubbe grænser hos eleverne?

Denne fagdidaktiske antologi forsøger netop det. Den er ikke et bud på et danskfag i ental. Men er mange forskellige erfarne læreres bud på danskfag i de gymnasiale uddannelser. For selvom danskfaget er beskrevet i læreplaner og vejledninger, så formes faget i praksis af de lærere, der til dagligt underviser i det. De lærere, der står i klassen og forsøger at åbne elevernes øjne for litteraturens rigdom, formidlingens kunst og sprogets og mediernes dynamikker.

Se uddrag fra bogen.

 

Tilbage til oversigten med nyheder.

ISBN: 
9788772110615
Antal sider: 
256
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.50