Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog

Pædagogiske og didaktiske perspektiver
Af Lars Holm og Helle Pia Laursen
ISBN: 
9788779963733
Målgruppe: 
Grundskolelærere og læreruddannelsen

Bogen præsenterer en række centrale faglige temaer inden for fagområdet dansk som andetsprog og belyser nogle af de problemstillinger, der knytter sig hertil.

Levering 1-3 dage
Kr. 219,00
Medlemspris: Kr. 164,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Hensigten med bogen er at give en faglig viden, der kan danne grundlag for tilrettelæggelse af en andetsprogspædagogisk praksis og for en kvalificeret deltagelse i den løbende videreudvikling af fagområdet.

I bogens første del introduceres og diskuteres en række centrale begreber og teorier, der er knyttet til dansk som andetsprog som et sprogligt vilkår og som et særligt fagområde.

I bogens anden del flyttes det primære fokus fra individets andetsprogstilegnelse og sprogbrug til den andetsprogspædagogiske praksis. Heri introduceres en række sprogpædagogiske temaer, der eksemplificeres i forskellige andetsprogspædagogiske kontekster. Heri indgår en række eksempler på forskellige undervisningsaktiviteter.

I bogens tredje del rettes opmærksomheden mod forskellige temaer, der relaterer sig til institutioners måder at håndtere den situation, at der i institutionerne er et stigende antal individer, for hvem dansk er et andetsprog. Her sættes fokus på nogle af de udfordringer i forhold til håndtering af sproglige forskellighed, som denne situation stiller institutionerne over for.

Dansk som andetsprog. Pædagogiske og didaktiske perspektiver henvender sig til studerende, undervisere, pædagoger og andre interesserede, der arbejder med dansk som andetsprog samt alle andre med en professionel interesse i faget.

ISBN: 
9788779963733
Antal sider: 
208
Årstal: 
2013
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Studerende
Læreruddanner
Vægt: 
0.64