Danske kolonihistorier. Grundbog+antologi (Sampak)

Danske kolonihistorier. Grundbog+antologi (Sampak)

Fra sukkerrør til Skipper Mix
Af Anne Mette Finderup, Berit Andersen, Gitte Raarup, Maria Dohlmann & Martin Colerick
ISBN: 
9788772111049
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

NYHED! Indgår i forårets bogpakke 2019 
(Bestil senest 10. april og få 60 % medlemsrabat)

I et tværfagligt samspil mellem dansk og historier sætter Danske kolonihistorier fokus på kolonialisme, imperialisme og mødet med de fremmede. Bogen åbner for nye globale vinkler i undervisningen og belyser hvordan Danmarks koloniale fortid også sætter sit præg på diskussioner i nutiden.

BEMÆRK! Leveres fra 23. april 2019
Tilbage til bogpakkeoversigten.

Levering 1-3 dage
Kr. 298,00
Medlemspris: Kr. 119,20 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Danmarks koloniale fortid fylder forbavsende lidt i danskernes bevidsthed og selvforståelse. Det giver sig også udslag i fokus og tekstvalg i fx litteraturhistorieundervisningen i dansk og i periodiseringen i historie. Det er bogens ambition at åbne for nye mere globale vinkler i undervisningen.

I et tværfagligt samspil mellem dansk og historie sætter Danske kolonihistorier således fokus på kolonialisme, imperialisme og mødet med det fremmede og belyser hvordan Danmarks koloniale fortid også præger diskussioner i nutiden – fx debatten om grønlandsk selvstændighed og identitetspolitiske diskussioner om kolonialvarer og sprogbrug.

Bogens tre temakapitler omhandler tre perioder og emner: kolonialismen i Dansk Vestindien (ca. 1672-1917), imperialismen i Congo (slut 1800-tallet til start 1900-tallet) og Grønlands kolonialisering og afkolonialisering (med særligt fokus på 1900- og 2000-tallet).  Bogens sidste del klæder eleverne på til at skrive en større tværfaglig opgave og viser hvordan man kan integrere skriveprocessen i dansk-historie-forløbet.

Bogen kan bruges som grundbog i dansk-historie-forløbet og arbejdet med større tværfaglige opgaver, men er også velegnet til brug i senere flerfaglige forløb og til enkeltfaglige temaforløb.

Til grundbogen hører Danske kolonihistorier – fra sukkerrør til Skipper Mix. Antologi med historiske kilder og de litterære tekster grundbogen lægger op til at arbejde med.

Se uddrag fra grundbogen.

Se uddrag fra antologien.


Tilbage til bogpakkeoversigten.

 

 

ISBN: 
9788772111049
Antal sider: 
392
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.80