Helle Helle modtager Tankestregen 2011

Dansklærerforeningens pris, Tankestregen, gives denne gang til lollandskfødte forfatter Helle Helle for hendes forfatterskab der bliver flittigt brugt i danskundervisningen fra grundskole til videregående uddannelser. 

"Helle Helle bliver læst fra folkeskole til universitet, læserne holder af hendes tekster, og hendes sproglige jagt på det usagte gør det meningsfuldt at være underviser. Helle Helle ophæver den kunstige skelnen mellem sprog og litteratur – og det i øvrigt i en sådan grad at den påståede smalle sprognørd er blevet bestseller," sagde Dansklærerforeningens formand, Jørgen Larsen, da han i dag overrakte Helle Helle Tankestregen 2011.

Prisen blev overrakt til Helle Helle personligt i forbindelse med Dansklærerforeningens konference ”Mundtlighed og Medier” på Visit Carlsberg i Valby:

"Det er noget helt særligt for mig at modtage Dansklærerforeningens pris. Jeg ville aldrig kunne skrive til undervisningsbrug, men jeg er meget glad for at mine bøger kan bruges i dansktimerne, og at de kan læses af mange forskellige slags læsere. En god dansklærer kan få en ny verden til at åbne sig gennem litteraturen. Jeg har selv været så heldig at have utrolig gode dansklærere. Måske var jeg ikke blevet forfatter uden," sagde Helle Helle ved overrækkelsen.

Hør Helle Helle's smukke tale ved overrækkelsen.

 

Læs portræt af Helle Helle.


Om Tankestregen
Tankestregen er Dansklærerforeningens sprogpris. Prisen blev indstiftet i forbindelse med Dansklærerforeningen 125 år jubilæum i 2010.  Kandidaterne udvælges af foreningens bestyrelse og kan tildeles:

  • en der har haft særlig betydning for udvikling af og/eller udbredelse af viden og bevidsthed om det danske sprog
  • en der har betydet noget for udvikling af faget
  • en forfatter
  • en kulturinstitution 

Tankestregen 2010 gik til sangeren, sangskriveren og forfatter Steffen Brandt. Med prisen følger 10.000 kr. og en kobberskulptur på 25 cm af Dansklærerforeningens logo. Logoet består af et komma og et punktum der hviler på en tankestreg, og det er designet af Rikke Albrechtsen, Quote Grafik.