Tankestregen i medierne

Tankestregen
Uddannelsesbladet 13. maj 2013, 1. sektion, side 3

"... hedder Dansklærerforeningens pris, som i år gik til professor Ellen Krogh for hendes arbejde med skriftlighed i undervisningen fra folkeskole til gymnasiale uddannelser. Prisen på 10.000 kr. og en kobberskulptur gik de tidligere år til sanger og sangskriver Steffen Brandt og forfatter Helle Helle."


Lærerpris
Politiken, 4. marts 2012, kultur, side 13

"Forfatteren Helle Helle har fået tildelt Dansklærerforeningens pris, Tankestregen på 10.000 kr. Formanden Jørgen Larsen siger: »Helle Helle bliver læst fra folkeskole til universitet, læserne holder af hendes tekster, og hendes sproglige jagt på det usagte gør det meningsfuldt at være underviser. Helle Helle ophæver den kunstige skelnen mellem sprog og litteratur - og det i øvrigt i en sådan grad, at den påståede smalle sprognørd er blevet bestseller".

Læs hele artiklen i Politiken.


Dansklærerprisen til forfatteren Helle Helle
Sydlollands Ugeavis 13. marts 2012, 1. sektion, side 1

"Om begrundelsen for prisen siger Dansklærerforeningens formand Jørgen Larsen: " Helle Helle bliver læst fra folkeskole til universitet, læserne holder af hendes tekster, og hendes sproglige jagt på det usagte gør det meningsfuldt at være underviser...."".

 

En tankestreg til Helle Helle
Vejle Amts Folkeblad 13. marts 2012, folkebladet, side 11
Horsens Folkeblad 13. marts 2012, folkebladet, side 11
Fredericia Dagblad 13. marts 2012, folkebladet, side 11


"Succesforfatteren Helle Helle har fået endnu en appelsin i turbanen.
Forfatteren til bl. a. "Dette burde skrives i nutid" er nemlig blevet tildelt Dansklærerforeningens pris, "Tankestregen". Prisen er på 10.000 kr. og en kobberskulptur".Udmærkelse
Midtjyllands Avis, 8. marts 2012, sektion 2, side 26

"Forfatteren Helle Helle er tildelt Dansklærerforeningens pris, Tangestregen på 10.000 kroner som en anerkendelse for at ophæve den kunstige skelnen mellem sprog og litteratur og for at skrive interessant for læsere fra folkeskole til universitet."

 

Helle Helle modtog pris fra dansklærerne
Sorø Avis, 6. marts 2012, 1. sektion, side 34

"Helle Helle har netop modtaget boghandlernes Gyldne Laurbær. I torsdags fik hun
Dansklærerforeningens Tankestreg".

 

Helle for Helle Helle
Fyns Amts Avis, 3. marts 2012, 2. sektion, side 12. Af Iben Friis Jensen

"Forfatter får Dansklærerforeningens pris for et forfatterskab, der kan læses af alle. Forfatteren Helle Helle blev modtager af Tankestregen, årets pris fra Dansklærerforeningen.."

"Tankestregen blev indstiftet i 2010 i anledning af Dansk lærerforeningens 125 års jubilæum. Kandidaterne udvælges af foreningens bestyrelse og kan tildeles "En, der har haft særlig betydning for udvikling af og/ eller udbredelse af viden og bevidsthed om det danske sprog, en, der har betydet noget for udvikling af faget, en forfatter, en kulturinstitution eller en, der har betydet noget særligt for Dansklærerforeningen".

 

Ny pris til Helle Helle
Sjællandske Slagelse, 3. marts 2012, 1. sektion, side 15

" Forfatteren Helle Helle, der bor i Lynge, fik torsdag en ny flot pris kun kort tid efter, at hun fik De Gyldne Laurbær for sin roman » Dette burde skrives i nutid « . Denne gang var det Dansklærerforeningens pris, Tankestregen.
-En god dansklærer kan få en ny verden til at åbne sig gennem litteraturen. Jeg har selv været så heldig at have utrolig gde dansklærere . Måske var jeg ikke blevet forfatter uden, sagde Helle Helle, da hun fik prisen under en konference i Valby".

 

Helle Helle får mere hæder
Dagbladet Køge, 2. marts 2012, 1. sektion, side 3

"Helle Helle har føjet en ny pris til samlingen.
I går fik hun overrakt Dansklærerforeningens pris. En pris, som hun siger betyder noget ganske særligt for hende.
Med prisen følger 10.000 kroner til modtageren samt en lille kobberskulptur af Dansklærer foreningens logo.
I slutningen af januar fik Helle Helle De Gyldne Laurbær".

 

Helle Helle indkasserer ny hæder
Dagbladet Ringsted, 2. marts 2012, ringsted, side 8

"Den populærer forfatter Helle Helle kan sætte en ny pris op på trofæhylden. Dansklærerforeningen belønner hende for hendes arbejde".

 

Helle Helle hædret igen
Dagbladet Ringsted 2. marts 2012, 1. sektion, side 1

"Helle Helle har føjet en ny pris til samlingen.
I går fik hun overrakt Dansklærerforeningens pris. En pris, som hun siger betyder noget ganske særligt for hende.
I slutningen af januar fik hun De Gyldne Laurbær".

 

Lokale navne
Lolland-Falsters Folketidende, 2. marts 2012, fredag, side 4

"Dansklærerforeningens pris, Tankestregen, gives denne gang til lollandskfødte forfatter HELLE HELLE..... "
"Prisen blev overrakt til Helle Helle personligt i forbindelse med Dansklærerforeningens konference " Mundtlighed og Medier" på Visit Carlsberg i Valby: " "Det er noget helt særligt for mig at modtage Dansklærerforeningens pris".

 

En tankestreg til Steffen Brandt
NY HÆDERSPRIS: Fra »Fantastiske Toyota« til »De første kærester på månen« har vi lyttet til og sunget med steffen brandt. det fik han danskærerforeningens pris for.

Dansklærerforeningen har i anledning af sit 125 års jubilæum stiftet en ny pris, Tankestregen. Den gives i år til sangeren, sangskriveren og forfatteren Steffen Brandt.

Tankestregen 2010 går til Steffen Brandt, fordi han gennem sin musik og sine sangtekster har udforsket og skabt opmærksomhed om det danske sprog og dets muligheder på tværs af generationer og landsdele. Fra 1980’ernes »Fantastiske Toyota« til »De første kærester på månen« og indspilninger af Leonard Cohen og Bob Dylan har vi lyttet til og sunget med på Steffen Brandts finurlige formuleringer som både rammer den jordnære hverdag og de helt store ting i livet. Det siger vi tak for, og derfor går Tankestregen 2010 til Steffen Brandt, lyder det i motivationen for tildelingen af prisen.

Prisen blev overrakt af Jørgen Larsen, der er formand for Dansklærerforeningen og underviser på Sct. Severin Skole i Haderslev. Med prisen følger 10.000 kr. og en kobberskulptur af Dansklærerforeningens logo. Logoet består af et komma og et punktum, som hviler på en tankestreg, og det er designet af Rikke Albrechtsen, Quote Grafik.

Dansklærerforeningen har stiftet endnu en ny, intern pris, Årets Raahauge. Prisen gives til et siddende bestyrelsesmedlem som har gjort en særlig indsats for Dansklærerforeningen. Den første modtager af prisen er – Jens Raahauge. Han er skoleinspektør på Holmegårdsskolen i Kokkedal og mangeårigt bestyrelsesmedlem i Dansklærerforeningen.

- Jydske Vestkysten den 4. oktober 2010

 

Tankestregen til Steffen Brandt
Dansklærerforeningen har i anledning af sit 125 års jubilæum stiftet en ny pris, Tankestregen. Den gives til sangeren, sangskriveren og forfatteren Steffen Brandt, og blev forleden overrakt ved foreningens årsmøde på Hotel Nyborg Strand. I motivationen lyder det bl.a.: ”Steffen Brandt har gennem sin musik og sine sangtekster udforsket og skabt opmærksomhed om det danske sprog og dets muligheder på tværs af generationer og landsdele. Fra 1980’ernes Fantastiske Toyota til De første kærester på månen og indspilninger af Leonard Cohen og Bob Dylan har vi lyttet til og sunget med på Steffen Brandts finurlige formuleringer som både rammer den jordnære hverdag og de helt store ting i livet. Med prisen følger 10.000 kr. og en kobberskulptur designet af Rikke Albrechtsen, Quote Grafik. (jkj)

- Fyens Stiftstidende den 3. oktober 2010

 

Tankestregen 2010 til sanger
Dansklærerforeningen har i anledning af sit 125-års-jubilæum stiftet en ny pris, Tankestregen, som i år gives til sangeren, sangskriveren og forfatteren Steffen Brandt.

”Tankestregen 2010 går til Steffen Brandt, fordi han gennem sin musik og sine sangtekster har udforsket og skabt opmærksomhed om det danske sprog og dets muligheder på tværs af generationer og landsdele. Fra 1980’ernes ’Fantastiske Toyota’ til ’De første kærester på månen’ har vi lyttet til og sunget med på Steffen Brandts finurlige formuleringer som både rammer den jordnære hverdag og de helt store ting i livet,” lyder det blandt andet i motivationen for tildelingen af prisen. Med prisen følger 10.000 kroner og en kobberskulptur af Dansklærerforeningens logo. Logoet består af et komma og et punktum, som hviler på en tankestreg.

- Kristeligt Dagblad den 2. oktober 2010
 

 

Steffen Brandt vinder ny pris
Torsdag aften fik den århusianske sanger og sangskriver Steffen Brandt et stykke nyt kunst til reolen hjemme i Århus. Her vandt han nemlig Dansklærerforeningens nye pris, Tankestregen.

»Tankestregen 2010 går til Steffen Brandt fordi han gennem sin musik og sine sangtekster har udforsket og skabt opmærksomhed om det danske sprog og dets muligheder på tværs af generationer og landsdele. Fra 1980’ernes Fantastiske Toyota til De første kærester på månen og indspilninger af Leonard Cohen og Bob Dylan har vi lyttet til og sunget med på Steffen Brandts finurlige formuleringer som både rammer den jordnære hverdag og de helt store ting i livet. Det siger vi tak for, og derfor går Tankestregen 2010 til Steffen Brandt,« lød det i motivationen for tildelingen af prisen.

Prisen er på 10.000 kroner og en kobberskulptur af Dansklærerforeningens logo.

- Grith Jørgensen, Århus Stiftstidende, lørdag den 2. oktober 2010; Viborg Stifts Folkeblad, den 4. oktober 2010

 

Steffen Brandt belønnet for sin finurlighed
Torsdag aften fik den århusianske sanger og sangskriver Steffen Brandt et stykke nyt kunst til reolen hjemme i Århus. Her vandt han nemlig Dansklærerforeningens nye pris, Tankestregen.
»Tankestregen 2010 går til Steffen Brandt fordi han gennem sin musik og sine sangtekster har udforsket og skabt opmærksomhed om det danske sprog og dets muligheder på tværs af generationer og landsdele. Fra 1980'ernes Fantastiske Toyota til De første kærester på månen og indspilninger af Leonard Cohen og Bob Dylan har vi lyttet til og sunget med på Steffen Brandts finurlige formuleringer som både rammer den jordnære hverdag og de helt store ting i livet. Det siger vi tak for, og derfor går Tankestregen 2010 til Steffen Brandt,« lød det i motivationen for tildelingen af prisen.

Prisen er på 10.000 kroner og en kobberskulptur af Dansklærerforeningens logo.

- Dagbladet-Holstebro-Struer.dk, den 1. oktober 2010; Dinby.dk; Amtsavisen.dk/Randers Amtsavis; Viborg Folkeblad; Lemvig Folkeblad; Dagbladet Ringkøbing-Skjern