Den litterære virkelighed

Den litterære virkelighed

Af Johannes Fibiger
ISBN: 
9788772111124
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Den litterære virkelighed undersøger, hvordan litteratur fungerer – hvordan litteraturen gengiver og fortolker menneskelige erfaringer, og hvordan læseren indgår i samspil med teksten. Det er en grundbog til arbejdet med litteratur, der ikke er værktøjsorienteret, men fokuserer på, hvad litteratur er, kan bruges til og gør.

Levering 1-3 dage
Kr. 269,00
Medlemspris: Kr. 201,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Den litterære virkelighed er en grundbog til arbejdet med litteratur, der fokuserer på, hvad litteratur er, kan bruges til og gør. Bogen giver eleverne indsigt i, hvordan litterære tekster skaber fiktive virkeligheder, der påvirker vores opfattelse af vores egen virkelighed.

Bogen trækker tråde mellem litteraturteori, videnskabsteori og tekstanalyse, samtidig med at den kommer rundt i genrer og teksthistorie. Den er rettet mod undervisningen i ungdomsuddannelserne, men kan også bruges i læreruddannelsen.

Målet er at undersøge, hvordan litteratur fungerer, hvordan litteraturen gengiver og fortolker menneskelige erfaringer, og hvordan læseren indgår i samspil med teksten. For læseren tilføjer teksten liv, og denne proces er mindst lige så interessant som forfatterens omformning af verden til tekst.

Bogen indleder med at se nærmere på, hvordan den litterære tekst frembringer sin egen virkelighed, og hvad den gør ved os læsere. Herefter ser de enkelte kapitler på forskellige genrers måde at formgive tekstens indhold på. Bogen undersøger genrerne i en kronologisk rækkefølge fra myter og eventyr til vor tids multimodale og performative genrer.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111124
Antal sider: 
344
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.69