diglit

diglit

#den nyeste litteratur på nettet
Af Karen Wagner
ISBN: 
9788779968943
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx og eux

Bogen introducerer til digital litteratur i bred forstand og klæder eleverne på til at blive gode læsere af det 21. århundredes komplekse medie- og tekstunivers, hvor litteratur optræder i forskellige medier og med forskelligt samspil mellem ord, lyd, billede og bevægelse.

Levering 1-3 dage
Kr. 199,00
Medlemspris: Kr. 149,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Flashdigt, facebooklitteratur, hyperfortælling, twitteratur, iPad-roman. I takt med digitaliseringen skyder nye litterære formater frem, som kræver nye opmærksomhedspunkter for tekstanalysen.

diglit #den nye litteratur på nettet introducerer til digital litteratur og dets nye genrer. Mange unge forfattere udnytter de teknologiske platforme. Derfor er bogen også en introduktion til samtidslitteraturen, dens begreber og litterære former.

Hvert kapitel har en gennemgang af stof og begreber med tilhørende øvelser, der veksler mellem analyse og kreativ tekstproduktion, hvor eleverne fx skal imitere en idé, stil og sprog i et litterært værk. I det hele taget er skriftlighed et bærende didaktisk princip i bogen.

Digital litteratur klæder eleverne på til at blive gode læsere af det 21. århundredes komplekse medie- og tekstunivers, hvor litteratur optræder i forskellige medier og med forskelligt samspil mellem ord, lyd, billede og bevægelse. Når man beskæftiger sig med digital litteratur, arbejder man på én gang med sprog, litteratur og medier.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788779968943
Antal sider: 
160
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.41
Anmeldelser: 


Læs den, dig it, elsk den, brug den
"... Wagner vil give dig en genvej på ca. 1000 lysår i forhold til nye subgenrer og en placering af dem i din (og dine elevers) litteraturhistoriebevidsthed. 

... Wagner vil også hjælpe dig med at være på forkant med reformens nye perspektivorienterede læsninger, ligesom hun i sin tydelighed vil hjælpe dig meget på vej med sine gennemtænkte forslag til måder at arbejde med stoffet på (læs: der er så mange forskellige arbejdsopgaver og -typer, at det er en fryd). Wagners bog er en skat af perspektiver ved digitale medier, og hun giver os alle en seriøs og gennemarbejdet mulighed for at forstå, arbejde med og formidle den del af litteraturen, der er lige foran os og eleverne.

... Så altså: Læs den, dig it, elsk den, brug den – Wagners tekst er suverænt fagligt overskud, kærlighed til litteratur i alle dens former og masser af anvendeligt stof og opgaver til din undervisning."

(Dansknoter 4/2017, december 2017. Af Cathrine Rygaard Rasch – lektor Gladsaxe Gymnasium).  Læs hele anmeldelsen (pdf)