Don Erudito og bøgerne

Don Erudito og bøgerne

Illustreret verdenslitteratur
Af Oscar K.
ISBN: 
9788779965768
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

I dette afsluttende bind giver Oscar K. kvalificerede bud på, hvorfor litteraturlæsning er en livsnødvendig aktivitet.

Levering 1-3 dage
Kr. 219,00
Medlemspris: Kr. 164,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Dansklærerforeningens serie Illustreret verdenslitteratur giver nye læsere mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af verdenslitteraturens highlights. Hensigten har ganske enkelt været at åbne unge læseres øjne for nogle af verdenslitteraturens mest markante tekster.

I dette afsluttende bind giver Oscar K. kvalificerede bud på, hvorfor litteraturlæsning er en livsnødvendig aktivitet – og kommer med forslag til hvordan den bedst kan praktiseres. Litteraturlæsning er nemlig, når alt kommer til alt, en aktivitet, der tilbyder læseren at kunne øve sig på noget af det vigtigste her i livet: nemlig at sætte sig ind i og forstå andre menneskers liv og livsvilkår og forstå deres tanker og deres gøren og laden.

I Don Erudito og bøgerne lovsynger Oskar K. læsningen af god litteratur i almindelighed og retter i særdeleshed lyset imod viden om og veje ind i de 6 værker i serien. Han overbeviser og giver redskaber til at overbevise andre om at skønlitteraturen udgør et altid ekspanderende eksperimentarium.

Således uddyber og forstærker Oskar K. grundideen med serien: at læseren skulle få syn for både det enkelte værks mangetydighed og for nogle af dets finesser, stilistiske finurligheder og krummelurer. Hensigten har ikke været, at man absolut skulle forstå værket, men at man skal få lyst til at forstå det.

Oscar K. har stået for teksten i de forskellige bind, der skiftevis er illustreret af to af vores allerbedste illustratorer Dorte Karrebæk og Lilian Brøgger. Serien er af Selskabet Bogvennerne i 2009 præmieret som hørende til blandt ”Årets bedste bogarbejder.”

Don Erudito og bøgerne indgår i serien Illustreret verdenslitteratur.

ISBN: 
9788779965768
Antal sider: 
96
Årstal: 
2012
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.47