Dostojevskijs Forbrydelse og straf

Dostojevskijs Forbrydelse og straf

Illustreret verdenslitteratur
Af Oscar K.
ISBN: 
9788779965348
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

Forbrydelse og straf er en historie om en falleret studerende, Rodion Raskolnikov, der en sommeraften i 1860’ernes St. Petersborg myrder en gammel pantelånerske.

Levering 1-3 dage
Kr. 219,00
Medlemspris: Kr. 164,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Fjodor Dostojevskij er en af Ruslands berømteste forfattere, og hans roman Forbrydelse og straf (1866) er en af verdenslitteraturens mest oversatte og læste romaner.

Forbrydelse og straf er en historie om en falleret studerende, Rodion Raskolnikov, der en sommeraften i 1860’ernes St. Petersborg myrder en gammel pantelånerske. Hans motiv er at skaffe sig tilstrækkelig kapital, så hans mor ikke længere skal låne ham penge, og så hans søster ikke behøver at gifte sig til økonomisk tryghed. Ind i den begrundelse fletter der sig for hovedpersonen nogle vage ideer om, at særligt udvalgte ligefrem har ret til at slå andre – mindreværdige og derfor egentlig ligegyldige personer – ihjel.

Men forbrydelsen fører med det samme en anden, endnu værre med sig: offerets halvsøster dukker op, og pludselig er Raskolnikov dobbeltmorder, og pengene, som han slog ihjel for, glemmer han at få med sig.

Fra da af er hans liv en evindelig flugt: fra den nagende tvivl, fra alle, der vil ham det godt, fra politiet, der snart får mistanke til ham ...

Tankerne kører rundt i hans hoved som en hvirvelstorm, feberfantasier blander sig med rationelle overvejelser, mareridt slår om i dagklar virkelighed.

Levede han før trukket ind i sig selv, går han nu rundt og er evigt udsat.

Dostojevskijs Forbrydelse og Straf er sjette bind i Dansklærerforeningens serie Illustreret Verdenslitteratur. Serien blev af Selskabet Bogvennerne præmieret som en af ”Årets bedste bogarbejder” i 2009.

 

ISBN: 
9788779965348
Antal sider: 
112
Årstal: 
2011
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.00