Dramaarbejde


Foto: Frederik Marcussen


INSPIRATION TIL ARBEJDE MED DRAMA I DANSKUNDERVISNINGEN

Ideer til at læse, spille og fortolke nyskrevet og aktuel dramatik
Dansklærerforeningens Hus fik i sommeren 2012 en henvendelse fra DramatikVærket i Aarhus. Her var man interesseret i et samarbejde om at få 6 nye dramastykker - skrevet til børn og unge - ud at få et liv blandt flere elever og lærere.

Vi indgik et samarbejde der også indbefatter Forlaget DRAMA, og det munder nu ud i dels udgivelse af de seks dramastykker (titler). Det står Forlaget Drama for og dels undervisningsforløb til de tre af stykkerne. Disse ligger på vores hjemmeside.

Forløbene retter sig mod hhv. 7.-8. klasse, 9.-10. klasse og ungdomsuddannelserne. De tre forløb er produceret af lærere der selv har arbejdet med den nye dramatik i en proces med DramatikVærket. Malene Hedetoft som er ankermand i DramatikVærket har skrevet artikler i tilknytning til de tre stykker. Artikler der fortæller om den interaktive tilblivelsesproces der er knyttet til dem.

Selve teksterne til dramastykkerne købes hos danteater.dk.

Arbejdet med drama er en god fortolkningsvej. Du kan vælge at gennemføre forløbene helt som de er beskrevet i oplæggene, eller du kan bruge dele af beskrivelserne som inspiration til dit løbende danskarbejde.

Se undervisningsforløb:

Onkalo – et undervisningsforløb til 6.-7. klasse

Det andet hold – et undervisningsforløb til 7.-10. klasse

Om Det andet hold – artikel af Malene Hedetoft

Vejen til Mars – et undervisningsforløb til ungdomsuddannelserne

Vejen til Vejen til Mars – artikel af Malene HedetoftSæt drama på dagsordenen! I Sæt spor. Spot på drama er der fokus på dramagenrens begreber, modeller og dramaets opbygning.
Læs mere i shoppen.


Materiale til Irene Holm
Dansklærerforeningens Forlag udgav i 2005 en dvd med filmatiseringen af Herman Bangs fascinerende novelle Irene Holm med Anne Marie Helger som eneste optrædende.
DVD’en sælges ikke længere, men er at finde på CFU og på mange skoler.
Brug denne optakt som baggrund for arbejdet med filmatiseringen i de ældste klasser i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.


Artikler
Oscarstatuetter, røde læber og høje hæle.
 Artikel af Astrid Sloth, 9.A, Søndergades Skole i Brønderslev.

 

 

Har du ideer til supplering eller ændringer, hører vi meget gerne om dem.
Skriv til os på forlag@dansklf.dk

 

© Dansklærerforeningens Forlag. Kopiering må finde sted efter gældende aftale med Copydan.