En anden kanon

En anden kanon

Af Hans Otto Jørgensen (red.)
ISBN: 
9788779968820
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux
samt studerende ved universitetet
på læreruddannelsen og højskoler

En anden kanon træder nye stier i litteraturhistorien og søger nye veje for litteraturundervisningen. Vejviserne er bl.a. fælleslæsning, kreative skriveøvelser og billedkunst.

Levering 1-3 dage
Kr. 229,00
Medlemspris: Kr. 171,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

De kanoniserede forfattere og værker kan langtfra stå alene og slet ikke på den uanfægtede måde, som bl.a. Kulturministeriets og Undervisningsministeriets kanonudvalg har fået dem til. Der er en meget større mangfoldighed af stof og måder at udtrykke sig på.

En anden kanon ønsker at åbne op for denne mangfoldighed. Bogen præsenterer et genremæssigt og stilistisk bredt udvalg af tekster fra 1840 til 1978 af 15 forfattere, som på forunderlig vis er gledet ud af den litteraturhistoriske kanon.

Ønsket er dog ikke blot at introducere en anden kanon, men også at forny den måde, der læses og undervises i litteratur på. En anden kanon foreslår fælleslæsning og skriveøvelser og kommer med kvalificerede bud på, hvordan det kan foregå.

Det er ikke svært at læse. Det er forventningerne til læsningen, der gør det svært. Måske fordi forestillingen om et hierarkisk system er så dominerende. Fordi nogle værker regnes for over andre, mere værd end andre. Hvilket betyder, at man kommer til at læse med en forestilling om, at man skal have noget bestemt ud af det. At der er en facitliste, som man kan tjekke.

Med En anden kanons dugfriske tekster og litteraturdidaktiske idéer er håbet at nedbryde hierarkier og stimulere nysgerrighed, overraske og skabe glæde.

Se uddrag fra En anden kanon

ISBN: 
9788779968820
Antal sider: 
384
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Læreruddanner
Vægt: 
0.72
Anmeldelser: 

"[…] Bogen er et nyt bud på at læse litteratur i gymnasiet, som er lige så ambitiøst, som det er engageret. Ambitionen er nemlig at bryde både forventningerne til, hvad vi læser, og til, hvordan vi læser det. Og lad det være sagt med det samme. Det er et rigtig godt bud.”
(Dansknoter 2018, Kasper Lezuik Hansen)