Etik til forhandling


***GULE TILBUD!***
(Til og med 31. januar 2021)
I de senere års litteratur, kunst og kritik er det etiske igen kommet i fokus. Denne antologi undersøger det etiske i ni artikler om nyere litteratur, film, tv-serier og reality-tv.
Beskrivelse
Yderligere info
Anmeldelser
Man har i de senere år talt om en etisk vending i litteraturen og litteraturteorien. I denne antologi undersøger førende forskere fra forskellige humanistiske fagområder etikken på platforme, der går fra Paradise Hotel over tv-serien Arvingerne til Lars von Triers film, økodigte, bestsellere og selvbiografier. Analyserne viser, hvorledes etiske spørgsmål her gøres til genstand for refleksion og forhandling. Teksterne fungerer som en slags etisk eksperimentarium, hvor man kan formidle, udforske og diskutere værdier.
Fiktionen kan konkretisere handlinger, situationer og dilemmaer med en anskuelighed og en dybde, som fagfilosofiens lidt fortænkte eksempler eller journalistikkens sensationer ikke kan konkurrere med. Den kan anbringe os læsere og seere i situationer og livsomstændigheder, vi aldrig ville møde i det virkelige liv. På denne måde udvider den vores erfaringsrum og styrker evnen til empati.
Med denne bog præsenteres du for de mest indflydelsesrige teoretikere i den etiske vending, ligesom du gives indblik i de etiske dilemmaer og dramaer, der gennemspilles i tidens litteratur, film, tv-serier og reality-programmer.
"Bogens styrke er, at de mange bidrag kommer til at fungere som en populærintroduktion til den etiske vending, anskueliggjort både teoretisk og praktisk. Stort set samtlige artikler har den form, at der gives en kort teoretisk introduktion til et begreb om etik og kunst og derefter en lidt kortere analyse af et eller flere værker, der viser, hvordan fiktion kan forhandle etik. Det er meget pædagogisk, og det bliver nok hovedsageligt undervisere i gymnasiet, der bliver glade for bogen …"
Anmeldt af Rasmus Vangshardt, Kristeligt Dagblad 22. december 2015
Læs hele anmeldelsen (pdf)