Få fidus til at læse og skrive i børnehaveklassen

Få fidus til at læse og skrive i børnehaveklassen

Lærervejledning. Sampak
Af Annette L. Christiansen og Jette Løntoft
ISBN: 
9788779963122
Målgruppe: 
Lærere i 0. klasse

Lærerens bog om sprogfiduser og læseforberedende aktiviteter.

Med lærervejledningen følger et læseeksemplar str. A4 af Den store sprogfidusbog + to plakater.

Levering 1-3 dage
Kr. 499,00
Medlemspris: Kr. 374,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Målet er at gøre eleverne i børnehaveklassen læseforberedte og gøre dem bevidste om, at sprog er spændende og at deres verden er fyldt med sprog, der manifesterer sig både visuelt og auditivt, og som kan bruges på mange, mange forskellige måder. Med Den store sprogfidusbog skabes der interesse og motivation for at ville lære at læse hos alle elever. Materialets fokus er en målrettet styrkelse af elevernes sprogforståelse og ordforråd, der udvikles sideløbende med at der arbejdes med bogstavkendskab, sproglydsopmærksomhed og genrekendskab. Sammen med Læsefidusen og Læsefidusens klassekammerater skal eleverne bl.a. på bogstavjagt, på ordjagt, finde sammensatte ord, arbejde med rim og remser, klappe stavelser, gå på opdagelse i udvalgte billeder, læse tegneserier, fagtekster og gysere, genfortælle eventyr og læse og skrive små, korte ord og navne.

Arbejdshæftet Min egen sprogfidusbog indeholder både individuelle opgaver, som relaterer sig til klassens fælles arbejde med kæmpebogen, og arbejdsopgaver, der har som mål, at eleverne får tilegnet sig alfabetet, herunder bogstavernes navn, udseende og lyd.

Materialet er udarbejdet af Annette L. Christiansen og Jette Løntoft.
Førstnævnte er lærer, tale-, høre-, læsepædagog og læsevejleder og kommer i børnehaveklasser for at iagttage og vurdere elevernes udvikling, og for at deltage i og iværksætte forløb med fokus på elevernes skriftsproglige udvikling. Hun er desuden medunderviser i kurser vedrørende tidlig læsning og skrivning. Sidstnævnte er lærer, talepædagog, freelance sprogvejleder og underviser. Som talepædagog har hun arbejdet med undervisning af såvel ét- som tosprogede børnehaveklasseelever med behov for støtte til deres sprogtilegnelse.

Til materialet er også udarbejdet en forældrefolder der formidler ideer og inspiration til forældre når de skal støtte deres børns begyndende arbejde med læsning og skrivning i skolen.

Få fidus til at læse og skrive i børnehaveklassen. Lærervejledning indgår serien Få fidus til at læse og skrive i børnehaveklassen.

ISBN: 
9788779963122
Antal sider: 
176
Årstal: 
2010
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
Vægt: 
1.25