Fagtekster fanger

Fagtekster fanger

Læs og skriv fagtekster i 5.-6. klasse
Af Joy Lieberkind
ISBN: 
9788779967243
Målgruppe: 
5.-6. klasse

Et fokuseret materiale om at læse og skrive fagtekster i 5.-6. klasse, inspireret af genrepædagogik og en funktionel tilgang til sprog- og tekstforståelse.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

Fagtekster fanger er et fokuseret materiale, der støtter eleverne både i at læse og forstå fagtekster og i at opbygge og formulere egne fagtekster.

Eleverne skal arbejde med læseformål, læsestrategier, samt søgning og vurdering af fagtekster. De skal undersøge fagteksters hensigter, opbygning og sprog, og de skal forholde sig til indholdet i teksterne. Med støtte i deres voksende viden om forskellige typer af fagtekster, skal eleverne selv skrive fagtekster. Materialet er inspireret af genrepædagogik og en autentisk og funktionel tilgang til sprog- og
tekstforståelse. Teksteksemplerne er udvalgt fra både danskfaget, andre skolefag og fra elevernes hverdag. 

Alle kapitler indledes med læringsmål og forforståelsesopgaver, og hvert kapitel afsluttes med evaluering på baggrund af læringsmålene.  I kapitel 1 er der fokus på fagtekster og teksttyper, læseformål, læsestrategier og vurdering af tekster. I kapitel 2-5 arbejdes der koncentreret med de fire teksttyper hhv. den berettende, den argumenterende, den informerende og den instruerende. Her opbygger eleverne viden om forskellige teksters hensigt, sprog og opbygning, samtidigt med at de forholder sig til teksternes indhold, og med afsæt heri konstruerer egne fagtekster. 

Til 3.-4. klasse findes materialet Fang en fagtekst. Læs og skriv fagtekster i 3.-4. klasse af samme forfatter.

Læs anmeldelse af Fang en fagtekst.

ISBN: 
9788779967243
Antal sider: 
112
Årstal: 
2015
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
Vægt: 
0.38