FIKTIONALITET

FIKTIONALITET

i litteratur, sprog og medier
Af Simona Zetterberg Gjerlevsen, Jan Maintz og Henrik Skov Nielsen
ISBN: 
9788772111148
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Bogen præsenterer et begrebsapparat og en tilgang til at opdage og analysere fiktionalitet som et retorisk virkemiddel i en række forskellige teksttyper og medier. Fiktionalitet findes nemlig ikke kun i fiktion, men er en udbredt egenskab i al kommunikation.

Levering 1-3 dage
Kr. 195,00
Medlemspris: Kr. 146,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Fiktionalitet er et fænomen, som vi møder dagligt i mange sammenhænge, men som få lægger mærke til som noget specielt.

Uden fiktionalitet ville vi ikke have tv-serier som Game of Thrones, Klovn eller Black Mirror. Heller ikke populære litterære værker som Hærværk og Harry Potter ville eksistere. Men fiktionalitet findes også mere overraskende steder som i politisk kommunikation, reklamer, kampagner og i hverdagssamtaler. FIKTIONALITET i litteratur, sprog og medier bygger på den præmis, at mennesker har en helt særlig evne til at kommunikere om det opfundne, og at vi gør det hele tiden i alle former for medier og teksttyper. Faktisk fylder det opfundne og det, vi forestiller os, sandsynligvis mindst lige så meget i vores liv og tanker som det virkelige.

Bogen analyserer fiktionalitet i litteratur, sprog og medier og viser, hvordan fiktionalitetstilgangen kan bruges til at forstå vigtige dimensioner i menneskelig kommunikation. Den giver eleverne en teoretisk ramme til at forstå fiktionalitet og bygger videre på rammen gennem en række eksempler fra spillefilm, tv-serier, dokumentarfilm, musikvideoer, radiosatire, reklamer, kampagner, politiske taler, autofiktion, forfatterskaber og hovedværker fra litteraturhistorien. Bogen adskiller sig fra mange andre gymnasierettede grundbøger ved i tillæg til teorien at have et stort antal eksempelanalyser, gennemgange og fortolkninger ud over elevopgaver og tekstkompendie. 

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111148
Antal sider: 
280
Årstal: 
2019
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.45