Fortællerejsen

Fortællerejsen

Skriv fantasy i 3.-4. klasse
Af Hans Ole Herbst
ISBN: 
9788772111537
Målgruppe: 
3.-4. klasse

Fortællerejsen er et skriveforløb for elever i 3.-4. klasse, hvor de gennem fire faser lærer at skrive deres helt egen fantasybog.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Har du læst en bog, som fik dig til at glemme alt? Hvor dine øjne læste ordene i bogen, og fantasien gjorde ordene så livagtige, at du glemte alt omkring dig?
I denne bog skal du lære, hvordan dine ord kan blive til billeder i en anden læsers hoved. Du lærer at skrive, så andre kan leve sig ind i din historie.

Fortællerejsen er et grydeklart skriveforløb, som er rigt illustreret og fortalt i et sprog i øjenhøjde med eleverne. Forløbet tager udgangspunkt i genren fantasy, men de redskaber og den viden, eleverne får med sig herfra, kan de efterfølgende anvende i arbejdet med mange andre genrer.

Fortællerejsen er målrettet elever i 3.-4. klasse.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111537
Antal sider: 
88
Årstal: 
2020
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
MELLEMTRIN
Vægt: 
0.30
Anmeldelser: 

 

"[…] I forbindelse med bogen "Fortællerejsen. Skriv fantasy i 3.-4. klasse" bliver eleverne producerende - ikke blot konsumerende. Denne rolle er nødvendig, nyttig og udviklende. 

[…] Stilladseringen er tydelig undervejs i forløbet. Eleven ( og læreren) tages i hånden og føres gennem den kreative skriveproces. Af afledte effekter kan man tale om et grundigt genrekendskab, skriveglæde, større kendskab til at skabe et multimodalt produkt og dermed viden om de anvendte modaliteters affordans. Skriveforløbet kan være et godt bud som en del af årsplanen i dansk på alle årgan­ge på mellemtrinnet. 

"[…] Dansklærerforeningen har gennem årene udsendt en perle­række af bøger til undervisnin­gen. Hans Ole Herbst, der både er illustrator og forfatter til denne bog, har skabt endnu en perle. 

(Læsepædagogen nr. 3/2021. Af Edel Irene Nørgaard)


"Ny bog om at skrive fantasy giver lærere og elever en grydeklar opskrift at gå efter i arbejdet med at skrive sin egen historie.

[…] Det meget overskuelige format er en gave til både lærer og elev. Man er aldrig i tvivl om, hvor langt man er kommet, og om hvad der er næste skridt i den proces, man har i gang. Foruden at være grundigt skrevet er bogen også illustreret med tegninger, der sammen med teksten kan understøtte elevernes fantasi. Hvis man måske ikke har så livlig en fantasi selv, kan man støtte sig op ad illustrationerne, der viser et univers et sted mellem vikingetiden og middelalderen. Stregen sender tankerne hen på nogle af de nyere lærebøger i historie.

Jeg vil vove den påstand, at alle kan undervise i at skrive fantasyhistorier, hvis de bruger denne lille bog. Både vikaren, den nyuddannede og den garvede lærer. Det er bare at sætte i gang og få lavet klassens eget fantasybibliotek."

(folkeskolen.dk, 1. februar 2021. Af Anne Skovmark)
Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk