Fra første linje. Kopimappe

Fra første linje. Kopimappe

Skriv med en forfatter i 3.-6. klasse
Af Cecilie Eken
ISBN: 
9788779962866
Målgruppe: 
3.-6. klasse
Serie: 

Fokuserer på elevernes arbejde med at skrive en novelle eller en historie af nogle siders længde med fiktive karakterer og en klassisk plotopbygning.

Levering 1-3 dage
Kr. 389,00
Medlemspris: Kr. 291,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

I dette materiale har Cecilie Eken valgt at lægge fokus på mellemtrinnet. Meget af arbejdet med disse elevers skriftlige udtryk foregår gennem fiktionsskrivning. Det er relevant, at basale håndværksmæssige færdigheder kommer på plads i disse år – og det er lige så relevant, at den ’barnlige’ opfinderglæde og fantasi holdes i træning. Begge elementer har efter forfatterens mening perspektiver, der rækker langt ud over arbejdet med fiktionsskrivning.

Fra første linje. Skriv med en forfatter i 3.-6. klasse fokuserer på elevernes arbejde med at skrive en novelle eller en historie af nogle siders længde med fiktive karakterer og en klassisk plotopbygning. Materialet er bygget op af tre hovedkapitler, der svarer til de faser, forfatteren kan siges at gå igennem, når en historie skrives. Først opstår idéerne (første fase), så kommer der struktur på indholdet ved hjælp af noter, skemaer m.m. (anden fase) og så går skrivearbejdet i gang – herunder overvejelserne om formen og sproget (tredje fase).

”Det er mit håb, at Fra første linje. Skriv med en forfatter i 3.-6. klasse vil kunne lære skoleelever på mellemtrinnet om fiktionsskrivningens vigtigste elementer og gøre dem mere bevidste om – og måske også bedre til – skriverhåndværket og forfatterens arbejdsmetoder. Der er tale om en proces, der udspringer af glæden ved at bruge sin fantasi og finde på – en proces, som gennem en række faser bringer historien fra idé over udkast og skitser til sin endelige, gennemredigerede form.”

Cecilie Eken har skrevet en række romaner for børn og unge – bl.a. Troldmandens søn (1993), Sikkas fortælling (1997), Sølvblomst (2002) og Valravnen (2003) – og hun har en mangeårig erfaring med at lave skriveværksteder rundt om på landets skoler.

Fra første linje. Skriv med en forfatter i 3.-6. klasse indgår i serien Dansk er...

ISBN: 
9788779962866
Antal sider: 
92
Årstal: 
2007
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
MELLEMTRIN
Vægt: 
0.41