Frøken Julie

Frøken Julie

Af August Strindberg (udg. m. efterskrift af Lars Granild og undervisningsmateriale af Sissel Worm Glass)
ISBN: 
9788779967373
Målgruppe: 
Alle (dog særligt stx
hf
hhx
htx
eux)

August Strindbergs naturalistiske klassiker Frøken Julie udgives i en ny revideret oversættelse af Sven Holm.
Bogen har et perspektiverende efterskrift samt undervisningsmateriale rettet mod gymnasiets danskundervisning. 

Levering 1-3 dage
Kr. 159,00
Medlemspris: Kr. 119,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Det er midsommer, og der er fest i laden. I herregårdens køkken udvikler sig et intenst seksuelt og socialt magtspil mellem adelsfrøkenen Julie og herskabstjeneren Jean. En infernalsk - og fatal - magtkamp, hvor der konstant veksles mellem angreb og tilbagetog, komplimenter og fornærmelser, sårbarhed og brutalitet, drømme og desillusion.

Den verdensberømte svenske forfatter August Strindberg tager i den naturalistiske klassiker Frøken Julie (1888) fat i stadig aktuelle spørgsmål om klasse, køn, sex og magt. Stykket udgives sammen med Strindbergs forord, der står som et af det naturalistiske teaters vigtigste manifester – alt sammen i Sven Holms nye reviderede oversættelse. Oversættelsen er baseret på den tekstkritiske svenske ”Nationalupplagan” og hidtil bortcensurerede passager er inkluderet.

Dramaet er oplagt at læse som værk i gymnasiet. I bogen er derfor et fyldigt undervisningsmateriale med forslag til, hvordan man kan arbejde med dramaet i danskundervisningen. Den traditionelt danskfaglige tilgang til tekstanalyse suppleres her af en kreativ dramaturgisk, hvor eleverne også aktiveres fysisk.

Endelig er der til læreren og andre interesserede læsere et efterskrift, der introducerer til forfatterskabet og giver fortolkningsperspektiver på dramaet.

ISBN: 
9788779967373
Antal sider: 
152
Årstal: 
2015
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.33