Grafiske romaner

Grafiske romaner

Af Hans-Christian Christiansen og Mimi Olsen
ISBN: 
9788779966673
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx og eux

Grafiske romaner introducerer til formatet og de nødvendige analyseredskaber.

Fik en flot andenplads ved uddelingen af Undervisningsmiddelprisen 2016.

Levering 1-3 dage
Kr. 219,00
Medlemspris: Kr. 164,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Grafiske romaner introducerer til formatet og de nødvendige analyseredskaber. Der guides til tematiske forløb og tværfaglig læsning og tilbydes en bred vifte af forskelligartede opgaver, der kan til- og fravælges alt efter behov. Alt sammen forankret i bogens antologidel med uddrag af nogle af de mest banebrydende og berømte grafiske romaner.

Grafiske romaner fornyer danskundervisningen med et anderledes og motiverende indhold, der forener danskfagets stofområder – sprog, litteratur og medier.

Bogen rummer alt, hvad man har brug for til det danskfaglige arbejde med en verden af fascinerende fortællinger i tekst og billeder:

Del 1, ”Værktøjer”, introducerer til formatet og de nødvendige redskaber og begreber, der skal bruges til at analysere grafiske romaner.

Del 2, ”Analyse”, giver mulighed for at afprøve værktøjerne i det konkrete analysearbejde. Her guides til tematiske forløb og tværfaglig læsning og tilbydes en bred vifte af forskelligartede opgaver, der kan til- og fravælges alt efter behov.

Del 3, ”Antologi”, består af uddrag af ni af de vægtigste og mest berømte grafiske romaner fra ind- og udland. Det er disse værker, der bliver brugt som gennemgående eksempler og analyseobjekter i bogens øvrige dele.

Grafiske romaner er tilrettelagt så både nybegynderen og den mere garvede læser af formatet kan være med. Der tilbydes forskellige indgange til formatet og materialet, som gør det muligt at  variere, udvælge og differentiere, og dermed tilpasse arbejdet med formatet til den enkelte klasses og elevs behov.

Undervisningsmiddelprisen 2016
Grafiske romaner fik en flot andenplads ved uddelingen af Undervisningsmiddelprisen 2016.

ISBN: 
9788779966673
Antal sider: 
240
Årstal: 
2015
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.48
Anmeldelser: 

"Jeg vil ikke tøve med at anbefale denne bog. Den er sjov, spændende og inspirerende, og den åbner mange muligheder for forløb, som helt oplagt vil vække vore elevers interesse. (...) Så vi har altså haft mulighed for at inddrage de tegnede fortællinger i dansktimerne, siden tekstbegrebet blev udvidet, men det har skortet på inspirerende lærebøger i de sidste mange år. Men denne anmeldelses gode nyhed er, at nu er bogen her, og den er ovenikøbet fremragende." (Anmeldt af Peter Winther Høymark, Dansk Noter 4/2015, s. 58-59)
Læs hele anmeldelsen i Dansk Noter 4/2015, s. 58-59.