Grammatikporten. Håndbog i dansk grammatik

Grammatikporten. Håndbog i dansk grammatik

Af Anne Marie Heltoft, Jørgen Wildt Hansen, Maren Aarup Schjørring
ISBN: 
9788779968509
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Grammatikporten er en grundbog i grammatik til gymnasiet. Bogen dækker hovedområderne i almen sprogforståelse og kan fungere som støtte i det skriftlige arbejde og som en grundbog i forhold til tekstlæsning med sprogligt fokus. 

Levering 1-3 dage
Kr. 199,00
Medlemspris: Kr. 149,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

Grammatikporten er en håndbog i grammatik, der kan følge eleverne fra 1. g’s undervisning i almen sprogforståelse og til 3. g – og i deres videre uddannelse. Den kan fungere både som en støtte i det skriftlige arbejde og som en grundbog i forhold til tekstlæsning på en måde, så grammatik kan udgøre et selvstændigt sprogligt forløb i undervisningen og til eksamen.

Grammatikporten lægger sig op ad et funktionelt grammatiksyn. Hvilken funktion har det enkelte ord og dets grammatiske former i sætningen, i teksten, i samtalen, i konteksten? Behandlingen af led og ordklasser er stadig et centralt og genkendeligt omdrejningspunkt, men perspektivet er udvidet. Derfor indeholder bogens første del fx også en introduktion til sproghandlinger. Når grammatik anskues på denne måde, bliver det et redskab til at forstå det uudsagte i litterære tekster og til at gennemskue fx politikeres sproglige strategier i både de mundtlige og de skriftlige medier.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788779968509
Antal sider: 
236
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.58

Svar på opgaver i "Grammatikporten. Håndbog i dansk grammatik".
Se svarene her (pdf)


Forløb i almen sprogforståelse med udgangspunkt i "Grammatikporten. Håndbog i dansk grammatik"
Download forløbet (pdf)