Kom godt i gang med opdagende skrivning i børnehaveklassen

Foredragsholder/forfatter: Kirsten Lybecker

Indhold: Kan man sætte børnene til at skrive allerede i børnehaveklassen, og hvordan skal man gøre det? Vi har i mange år været af den opfattelse, at børnene først skal lære at læse, siden lære at skrive. Men meget tyder på at vi skal gøre det omvendte: lade børnene skrive sig til læsning. Det er ikke ligegyldigt hvad vi sætter dem til at skrive. Endeløse rækker af bogstaver og andre øvelser af motorisk karakter fører ikke til læsning. Børnene skal skrive om det, de har på hjerte!

Kurset tager udgangspunkt i flere års erfaring med at lade børnene skrive sig ind i læsningen. Der fortælles kort om teorierne bag den opdagende skrivning. Der vises eksempler på børnenes skriveudvikling ved hjælp at tegneserier, videoklip og billeder af hvordan børnene arbejder i processen. Ydermere vises eksempler på hvordan man kan udvikle børnenes skrivelyst ved at lave små læsebøger, arbejde med hemmelige lektier og mindre tegneserier.

Tilknyttet bog/materiale: Kom godt i gang med opdagende skrivning i børnehaveklassen. En praksisbog med kopiark.

Kontakt: Aftale med forfatteren sker direkte ved henvendelse til Kirsten Lybecker på tlf. 41 57 55 61 eller på mail kirsten.lybecker@skolekom.dk