Lyrikarrangement – "Rapbeatpoesi"

Lyrikshow og workshop
‘Rapbeatpoesi’ er et undervisningstilbud om moderne dansk lyrik der henvender sig til folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser.

Undervisningstilbuddet består af et lyrikshow med rap, beatpoesi og musik og en workshop hvor eleverne gennemgår skriveøvelser og fremfører deres tekster. Arrangementet varer typisk 4 lektioner og afholdes på din skole.

I tillæg til lyrikarrangementet er der udviklet et undervisningsforløb med skriveøvelser og en lærervejledning. Dokumenterne er gratis og kan downloades nedenfor. Undervisningsforløbet kan bruges både før og efter lyrikarrangementet.

I lyrikshowet fremfører digteren Claus Høxbroe og rapperen Stik Op (Jakob Haahr-Pedersen) på skift tekster om en række fælles temaer. På den måde viser de hvad beatpoesi og rap har til fælles, og hvordan de to moderne lyrikgenrer adskiller sig.

I workshoppen får eleverne mulighed for selv at prøve kræfter med at skrive og fremføre digte og raptekster gennem forskellige små øvelser.

Eleverne laver både øvelser hver især og i små grupper, og øvelserne inddrager i høj grad elevernes eget lokalområde, oplevelser og holdninger.

Gennem lyrikshowet og workshoppen får eleverne et indblik i og praktisk erfaring med moderne sprogbrug, udtryksformer og kreativ skrivning.

Det er målet at de bliver inspireret og fagligt klædt på til selv at lege og arbejde videre med ord og sprog både i og uden for undervisningen.

Lyrikshowet foregår som en minikoncert og varer ca. 35 minutter. Den efterfølgende workshop varer mellem 45 og 180 minutter, alt efter hvor mange øvelser der ønskes.

Lyrikforløb på din skole?
Lyrikshowet foregår på din skole.

Alle aftaler om pris, varighed, holdstørrelser og praktiske forhold laves direkte med Høxbroe & Stik Op på kontakt@rapbeatpoesi.dk eller tlf. 27 37 66 85.

Lyrikarrangementet har sin egen hjemmeside på rapbeatpoesi.dk


Elev- og lærerudtalelser
"Det var meget inspirerende. Man fik mulighed for at skrive personligt. Det var meget positivt. Her i workshoppen var der meget passion. Vi mødte nogle personer, der lever af at skrive og tale, i stedet for en almindelig dansklærer. Man turde sige noget og åbne sig"
– hf-elev, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse

"Det var fantastisk. De unge mennesker fløj ud i Hillerøds gader rappende og digtende. Det mest rørende var, da eleverne skulle fremføre deres tekster"
– lærer, Hillerød 10. klasseskole


Undervisningsforløb for de ældste elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser
Undervisningsforløbet er udviklet af Dansklærerforeningen sammen med Claus Høxbroe og Jakob Haahr-Pedersen. Undervisningsforløbet består af en række elevopgaver og en lærervejledning. Begge dokumenter er gratis og kan downloades her.