Det sker hos andre

INVITATION TIL KONFERENCE OM EJ BLOT TIL LYST
16. maj 2018 kl. 13-17 på Aarhus Teater Store Scene
I snart 3 år har Aarhus Teater Læring undersøgt, hvad scenekunst og teateræstetiske læreprocesser kan bidrage med i folkeskolens danskundervisning. Det har de gjort i tæt samarbejde med 6 folkeskoler i Aarhus Kommune og Odder Kommune, Aarhus Universitet og Læreruddannelsen i Aarhus. 
Læs mere om konferencen, og tilmeld dig på aarhusteater.dk 
Til: Grundskolen, læreruddannelsen, ungdomsuddannelser


Vitello og Villads fra Valby – Nu som teater
De populære indskolingsbøger "Vitello" af Kim Fupz Aakeson og “Villads fra Valby” af Anne Sofie Hammer er blevet iscenesat , og titlerne er ude som teater med spilletider i skoletiden og med billetpris til 40 kr. pr elev. 
“Vitello”er ude på turne i foråret 2018. Den spiller i Musikhuset Aarhus den 6.-9. februar 2018 kl. 9:30 og 11:15 og på Sjælland på Slagelse Teater den 27/2 og 28/2 kl .9:30 og 11:15 og i Ishøj Kultur Cafe den 3. og 4. marts kl. 13 og 15 samt den 5.-8. marts kl. 9:30 og 11:15. Billetbestilling: LS@LouiseSchouw.dk - telefon 28882838 - eller Teaterbilletter.dk 

Læs mere om begge forestillinger på LouiseSchouw.dk


Blinde Vinkler - særudstilling med billeder og videoværker om Dansk Vestindien
I 100-året for salget af Dansk Vestindien inviterer Det Kgl. Bibliotek elever fra grundskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne ind til en dialog om koloniens historie, hvordan denne historie er blevet fortalt og hvordan vi i dag forholder os til den.
I udstillingen Blinde vinkler. Billeder fra kolonien Dansk Vestindien fokuseres der på det visuelle materiale, som findes i biblioteket: landkort, postkort, fotografier, aviser m.m. De mange afbildninger kan måske synes at give et direkte vindue til Danmarks koloniale fortid, men ingen afbildning er neutral, og for det meste er billederne skabt af og for magthaverne. Det historiske materiale udstilles sammen med nutidige videoværker, der giver et kunstnerisk indspark i debatten om Danmarks kolonitid. Udstillingen belyser en dyster side af dansk historie og spørger, hvad billederne fra øerne egentlig viser – og hvad man ikke kan se.
Periode: Fra den 21. august 2017 – 27. januar 2018
Læs mere her på kb.dk


Målstyret undervisning og læring for alle - to eksemplariske undervisningsforløb
Skolereformen har sat målfastsættelse og læring i fokus. Når læring for alle skal lykkes som princip, skal eleverne inddrages og undervisningen differentieres. I to film vises, hvordan undervisningen er tilrettelagt, så alle elever med afsæt i Fælles mål arbejder ud fra nærmeste udviklingszone. Læs mere her.
Se filmene gratis på filmkompagniet.dk / Link til Facebookside: facebook.com/Filmkompagniet


HamletScenen tilbyder til 7.-10. klasse
Prins H. Univers – Højre eller Venstre
Prins H. stiller skarpt på ungdomslivet i sit nye one-man-samtale-show. Inviter Prins H. på besøg på din skole og oplev et underholdende og meningsfuldt rum for dannelse i øjenhøjde - og med mulighed for samtaler på tværs i ungegruppen. Christian Bergman er den unge talentfulde skuespiller der styrer løjerne og sikrer publikum en god og inspirerende oplevelse. I samtale-showet kommer Prins H. og hans unge publikum vidt omkring, når der bl.a. samtales om: Papforældre, døden, kærester, seksualitet, kropsidealer og ikke mindst verdens store miljøspørgsmål. Læse mere, og book et show på hamletscenen.dk
Tid og sted: Turnerer efter aftale.


Blixen Un-plugged
Karen Blixen beskrev sig selv som en ”Storyteller”. Dette er inspirationen til forestillingen Blixen Un-plugged: et nyskabende fortælleteater – et forsøg på at genfinde det talte ords evne til at stimulere publikum. Uden brug af stor scenografi og overdådige kostumer udfordrer Karen-Lise Mynsters iscenesættelse, sammen med skuespillerne, den traditionelle fortælletradition, bringer nyt liv og en uventet dybde ind i Blixens forfatterskab. Læs mere på lixenunplugged.dk
Tid og sted: book selv tid og sted