Rundt om "Læsefidusens kapitelbøger"

LÆSEFIDUSENS KAPITELBØGER er velegnede til den fælles læsning i klassen og til selvlæsning i 1.-2. klasse. Det er sjove, spændende og letlæste bøger, hvor de mange illustrationer støtter læsningen.

Illustrationerne veksler mellem at være konkret illustrerende i forhold til teksten, kommenterende i forhold til teksten og integreret med teksten. Bøgernes opsætning og layout understøtter læseligheden.

At læse med Læsefidusens kapitelbøger betyder, at der kan arbejdes med meningsfulde sammenhængende tekster og delaktiviteter, der lægger vægt på læseforståelse og læsekompetence.

Læsefidusens kapitelbøger har en længde der dem særdeles velegnede til fælleslæsning. Det tager ca. 30 minutter at læse bøgerne op. Oplæsningen er med til at skabe en fælles oplevelse som udgangspunkt for tekstlæsningen. Fælleslæsningen bidrager i høj grad til at gøre teksten tilgængelig for alle grupper af elever i klassen.

 

Undervisningsoplæg og aktiviteter
Download konkrete undervisningsoplæg og aktiviteter til hver enkelt kapitelbog. Materialet er udarbejdet af Dorthe Eriksen.


Se, og køb bøgerne i serien:

Bogtyven

Den magiske krystalkugle

Den store heksefest

Lulu og de mærkelige breve

Lulu og det grønne skur

Lulu og det mystiske armbånd

Lulu og kidnapperne

Læsefidusens kapitelbøger. Lærervejledning

Ridder Ras og det farlige vandfald

Ridder Ras og kampen om Det gyldne sværd

Tim og Fillip på skatteøen

Tim og piratmærket

Viktor vampyr og den hemmelige kiste

Viktor vampyr og det store mysterium


© Dansklærerforeningens Forlag. Kopiering må finde sted efter gældende aftale med Copydan.