Rundt om "Min historie"


MIN HISTORIE er erindringer skrevet af anerkendte voksenforfattere, der – med et barns fortællestemme – erindrer deres barndom og den tidsperiode, de voksede op i. Der er tale om huskehistorier, der rummer eksistentielle dybder og pointer formuleret med indlevelse og med målgruppen for øje. Eleverne får mulighed for at læse skønlitterære erindringer, som ellers er en genre forbeholdt de voksne læsere.

Min historie lægger vægt på, at illustrationer og det grafiske element har et særligt tidstypisk udtryk, der kan støtte eleverne i læsning af tekster fra årtier, som eleverne måske ikke kender særligt til. Serien kan danne udgangspunkt for klassens litteratursamtaler, styrke elevernes historiske bevidsthed og genrekendskab samt forhåbentlig øge deres læselyst, både i skolen og i fritiden.

Serien henvender sig til klassetrinnene 5.-8. klasse.


Undervisningsforløb
Find forslag til hvordan du kan bruge serien i undervisningen i vores samling af undervisningsforløb:

Biografien som genre: Min historie (undervisningsforløb til mellemtrin)

Biografien som genre: Livets fortælling (undervisningsforløb til udskoling)

Biografien som genre (undervisningsforløb for lærerstuderende med aldersspecialisering mod mellemtrinnet og de ældste elever)


Anmeldelser
"Hvor er det godt, at der findes et forlag som Dansklærerforeningens Forlag, der gang på gang får nye ideer til bøger for børn og unge, og beder nogle af landets gode forfattere om at skrive og ditto illustratorer om at stå for billedsiden." (Mai Misfeldt, Berlingske.dk, januar 2008)

"Serien er et scoop; så lettilgængligt og samtidig underholdende læsestof om genren er nyt og spændende. En fantastisk billed- og læseoplevelse til målgruppen. Og i tilgift fortælletekniske finesser og en fin indlevelse i tidsperioden. Anbefales varmt." (Lektørudtalelse, januar 2008)

"Dansklærerforeningens Forlag har sparket børnebogen ind i det nye årtusind. (...) Andre forlag udsender naturligvis romaner med billeder i og historier, der flytter hegnspæle; men ingen så kompromisløst som disse dansklærere. Og er man så tilfreds med det? Nej! Seneste forslag til fremtidens bog er serien ’Min historie’. Konceptet hedder: Hvad lavede du, før du blev konfirmeret? ’Min historie’-serien indledes med to løstflyvende erindringsmissiler af henh. Cato Thau-Jensen og Jens Blendstrup. Tegneren tegner selv, og Lars Vegas Nielsen fyrer op under Blendstrup. Der flyves på ord, og der flyves på billede, og allerbedst flyves på det, der er midt imellem. Det er veritable gesamtkunstværker begge to." (Steffen Larsen, Politiken.dk, 22.december 2007)

 

I serien er tidligere udgivet:

Drømmehøjen (udgået)

Glashuset (udgået)

I tilfælde af krig (udgået)

Langhårsfrisure (udgået)

Min historie i undervisningen (udgået)