Fra "Elefant"

(Først et billede, så en tekst)

"Grunden til at jeg lod mig tegne, var fordi jeg fik en masse penge for det. Flere penge end de fleste elefanter ser I hele deres liv. Det er dem jeg har brugt på at rejse. Det er det jeg planlægger når jeg er færdig med det her. At rejse til et hemmeligt sted hvor man uforstyrret kan lave seje elefantting dagen lang og rende rundt på alle fire og ikke stå på bagbenene som model for tegnere I timevis bare fordi man kan."

(Fra Elefant af Martin Glatz Serup)

 

Martin Glatz Serup

"Jeg har forsøgt at arbejde med AFSTAND i tid og sted; nærvær og fravær, ikke mindst i stemmen og den direkte tiltale; at lege lidt med det og se hvad der sker – hvad kan man fx bede sin læser om og håbe på at blive taget alvorligt? (”Er du ikke sød at bladre videre nu?”); og hvem er det egentlig der henvender sig til én på bogsiden?

Forfatteren til den stemme kan have været død længe og være geografisk langt borte, alligevel er der nærvær her og nu; og hvor præcis henviser tekstens NU til? NU hvor den bliver skrevet eller NU hvor den bliver læst; det henviser naturligvis til alle steder samtidig, på den måde er enhver tekst en palimpsest, et kalejdoskop. Det syntes jeg var spændende at arbejde med.

Og det svære bestod i at skrive en tekst, der var enkel og sjov og spændende og forekom naturlig, om en elefant der står på bagbenene, afventende og stirrer på mig imens. Jeg håber det er lykkedes."

 

Illustration af Hanne Bartholin

"Denne elefant er helt klart en hun-elefant. Hun har sin egen personlige udstråling, sådan som hun står og kigger på beskueren. Jeg glæder mig til at se, hvad Martin har set i hendes øjne, ører og snabel.

Jeg kan ikke lade være med at komme med idéer til billedbøger, ofte starter det med en karakter, som jeg holder meget af. Denne her hun-elefant tror jeg gemmer på en historie."