Fra "Snitten"

(Først en tekst, så et billede)

"Hvisses er desses ballademager,
der røver den dersens rouladebager?
Kringler sig uden om kællingekøen og kræver croissanter af bagermøen?"

(Fra Snitten af Anna Katsina Friis)

 

Anna Katsina Friis

"Snitten startede med en leg med lyden af ordene ”hvisses og desses”, og så et rim på ordet ”ballademager”. Jeg synes det kunne være sjovt at skrive en vrøvlet tekst i sonetform. Titlen udspringer også af den lydelige lighed mellem ”sonetten” og ”snitten”. Indholdsmæssigt tror jeg det var noget med hvordan det er, når voksne bliver hysteriske.
Så vidt jeg husker, skrev teksten i ret høj grad sig selv. Den største udfordring var at finde nogle gode rim og få rytmen til at virke."

 

 

Illustration af Anita Tiderman

"Jeg ser billeder, når jeg ser teksten. Det drejer sig om følelser - en genklang - og det giver i sin tur billeder i mit hoved.

Jeg så Gitte lige med det samme. Hun er en kvindelig Hulk - blot bliver hun rød i stedet for grøn. Jeg har selv oplevet den type gennem hele min barndom, måske ikke helt så grel, men også i min barndom skulle man gøre sig lille, så man ikke fik sig et drag over nakken.

Jeg har samlet alle min barndoms Gitter i tegningen. Og der var også masser af kager, da jeg var lille især til min mors kaffeslabberaser, hvor sladderen gik.

Jeg synes alle opgaver er svære, man er konstant oppe til eksamen, men denne var nu ikke specielt svær."