Kursus: KRIG som tema i udskolingens danskfag (AFLYST!)

KURSERNE ER DESVÆRRE AFLYST!
 

Kursus ved lærebogsforfatter og gymnasielærer Louise Klinke Øhrstrøm

Krig er et tilbagevendende tema i dansk litteratur, kunst og film og et oplagt emne at tage fat på i udskolingens danskundervisning. Emnet lægger både op til refleksioner over Danmark som krigsførende nation og debat om, hvad litteratur, kunst og film kan og skal. Eleverne kan også aktivt arbejde med litteraturhistorien og kanonforfatterne på en måde, der gør dem klar til at starte på en ungdomsuddannelse.

Ud fra egen undervisningserfaring udgav Louise Klinke Øhrstrøm i 2016 lærebogen "KRIG – et danskfagligt forløb", som både kan bruges i udskolingen og på ungdomsuddannelserne.

Kurset vil med udgangspunkt i bogen give bud på, hvordan man i udskolingen kan arbejde med krig som emne på en måde, der ligner det, eleverne vil opleve på ungdomsuddannelserne. Gennem konkrete forslag til værker og øvelser vil der lægges vægt på, hvordan eleverne kan få udviklet deres evne til at bruge danskfaglige metoder i arbejdet med alt fra Ludvig Holberg til Halfdan Pisket. Kurset vil også komme ind på, hvordan man kan bruge emnet ”krig” i forbindelse med den mundtlige og skriftlige prøve ved folkeskolens afgangseksamen. Undervejs vil Louise Klinke Øhrstrøm komme ind på de problematikker vedrørende overgangen fra grundskolen til gymnasiet, som hun oplever i sin egen danskundervisning.


TAASTRUP - Mandag den 14. januar 2019 kl. 15:00-18:00 - KURSET ER DESVÆRRE AFLYST!
Vestegnens Privatskole, Kirkevej 4, 2630 Taastrup

SVENDBORG - Mandag den 4. februar 2019 kl. 15:00-18:00 - KURSET ER DESVÆRRE AFLYST!
Tåsingeskolen, afd. Sundhøj., Eskærvej 69, 5700 Svendborg
 


Priser*
550,00 kr. for medlemmer og 850,00 kr. for ikke-medlemmer

De oplyste priser er ekskl. moms.
Prisen er inklusiv kaffe, kage, vand.

Målgruppe
Lærere, der underviser i 6.-10. klasse

Kontakt
Spørgsmål vedrørende kursets indhold rettes til kursuskoordinator Ida Geertz-Jensen på igj@dansklf.dk