Kursus: Læs! Læs! Læs!

Kursus ved lærebogsforfatter og oplægsholder Trine May
 
Ikke et ondt ord om iPads, sociale medier, YouTubekanaler og digitale platforme, men på denne kursusdag hylder vi bogen med afsæt i den nye serie til mellemtrinnet Læs! Læs! Læs!, og du får inspiration til, hvordan du tilrettelægger en undervisning, der fremmer elevernes læseudvikling, -lyst og -engagement.

Ét er at undervise i læsestrategier i klassen, noget andet er, om eleverne overfører strategierne til deres selvstændige læsning, så de aktivt benytter dem, mens de læser i individuelle bøger.

Daglig læsetræning i de såkaldte ‘læsebånd’ er godt og hyggeligt, men forskning har vist, at det faktisk ikke kvalificerer elevernes læsning. Der må strategiundervisning til, og der må bygges bro mellem klassens fælles arbejde med læsestrategier og elevernes selvstændige læsning.

Hvordan det kan praktiseres, får du inspiration til på kurset. Vi kommer omkring en række vigtige strategier, og du får bud på, hvordan du kan stilladsere eleverne i overgangen fra det fælles til det individuelle. Endelig får du konkrete ideer til sjove og appellerende aktiviteter, der medvirker til, at eleverne selv er opmærksomme på deres læseudvikling. Aktiviteter, der sikrer kontinuitet og genremæssig alsidighed.

Gratis eksemplar af fællesbogen "LÆS! LÆS! LÆS!"
Alle kursusdeltagere modtager et gratis eksemplar af udgivelsen "LÆS! LÆS! LÆS! Fællesbog" til 3. klasse af Trine May og Susanne Arne-Hansen.

Tider og steder:

​HOLBÆK
NB! NY DATO: Mandag den 8. april 2019 
kl. 09:00-15:00
Holbæk Bibliotek, Nygade 9, 4300 Holbæk

GÅ TIL TILMELDING (Tilmeldingsfrist 20. marts 2019)


Priser*
1.100,00 kr. for medlemmer og 1.800,00** kr. for ikke medlemmer

Prisen er inklusiv morgenkaffe, formiddagskaffe, frugt, frokost og eftermiddagskaffe. Vand hele dagen. 
*De oplyste priser er ekskl. moms.
** Prisen er inkl. ét års medlemskab af Dansklærerforeningen.

Målgruppe
Lærere, der underviser på mellemtrinnet

Kontakt
Spørgsmål vedrørende kursets indhold rettes til kursuskoordinator Ida Geertz-Jensen på igj@dansklf.dk