DANSK 2020

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR 2020:
Nr. 1: Reviderede Fælles Mål – Udkom 3. marts
Nr. 2: Tillid og råderum – Udkom 8. juni
Nr. 3: Børne- og ungdomslitteratur – Udkom 20. september
Nr. 4: Det æstetiske i danskfaget – Udkom 14. december


DANSK 4/2020 – Det æstetiske danskfag
I årets sidste nummer lader vi det skønne komme til udtryk. Vi skal lytte og læse og sanse, være til stede og endda spille kort. Vi åbner med en artikel af ’hende damen oppe fra kommunen’, som ringer til dig i tide og utide med tilbud om deltagelse i kulturelle arrangementer med din klasse. Det kan godt lyde træls, men vi kender Anne-Marie og vil bare sige: Luk hende ind. Du kommer ikke til at fortryde. Vi besøger en dansktime på læreruddannelsen, hvor det æstetiske er i fokus, og så rykker vi ind i kirkerummet med litteraturprofessor Anne-Marie Mai, der har været en af de drivende kræfter i arbejdet med stedsbaseret litteraturteori i Danmark. Hun kommer både rundt om Saxo, Josefine Ottesen og Jim Lyngvild. Det er alt andet end kedeligt. Og så bringer vi en på mange måder æstetisk tekst af forfatteren bag de firkantede historier, Louis Jensen. Og meget, meget mere… Luk op…
Læs DANSK 4/2020
 

DANSK 3 – Den vanskelige børne- og ungdomslitteratur
Årets fællesnummer af Klods Hans og DANSK. I år med fokus på børne- og ungdomslitteratur, der handler om børn og unge, der møder de svære sider af tilværelsen.
Læs DANSK 3/2020
 

DANSK 2/2020 – Tillid og råderum
I dette nummer af DANSK kaster vi et blik på den tillid og det råderum, der tales så meget om. Vi åbner med en artikel af Regitze Flannov, der er ny formand for Danmarkslærerforenings undervisningsudvalg. Den slår fast, at tillid er det fundament, skolen er bygget på. Herfra kan du både komme med videre til Finland og læse om skolehverdagen der, læse en skoleleders bud på, hvad der skaber en god skole, og så skal vi selvfølgelig også ud bag katederet.
Og så kan du møde tankerne bag undervisningsmaterialet Sansespor. Stoppesteder, der i tiltro til dansklærerens professionelle dømmekraft, slipper elevernes skriveglæde løs. Det er i artiklen ’Man starter et sted’.
Læs DANSK 2/2020
 

DANSK 1/2020 – Reviderede Fælles Mål
Da de nye faghæfter landede på dit kateder, havde du sikkert travlt med årsplanlægningen, og med årets første nummer af DANSK, vil vi gerne hjælpe dig på vej videre ind i faghæftet. Det gør vi her med en lang række artikler, der alle tager afsæt i den nye læseplan. Og så tager vi som altid litteraturen i hånden. Nummeret rummer artikler om blandt andet Inger Christensen, Jesper Wung-Sung og Rasmus Meisler. Vi har endda fået lov til at bringe Rasmus Meislers nye, flotte forside til Jesper Wung-Sungs nyklassiker En - to - tre -NU! på forsiden.
Læs DANSK 1/2020