Gutenberg og Google

Gutenberg og Google

Syv kapitler om tekst, sprog og medier
Af Henrik Poulsen
ISBN: 
9788779969957
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Gutenberg og Google er en mediegrundbog til danskfaget. Den arbejder med et bredt mediebegreb, der forener danskfagets tre perspektiver – litteratur, sprog og medier – i et samlet mediehistorisk perspektiv.

Levering 1-3 dage
Kr. 199,00
Medlemspris: Kr. 149,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Gutenberg og Google er en mediegrundbog til danskfaget i de gymnasiale uddannelser. Bogen tager udgangspunkt i kritisk medieteori og arbejder med et bredt mediebegreb, der forener danskfagets tre perspektiver – litteratur, sprog og medier – i et samlet mediehistorisk perspektiv.

Gutenberg og Google betegner to medietidsaldre, der præger vores aktuelle skrift- og kommunikationskultur i med- og modspil med hinanden.

Bogen består af et rammeskabende introduktionskapitel og seks selvstændige temakapitler, hvilket gør den lige til at anvende i forløb i undervisningen. Temakapitlerne sætter fokus på forskellige sider af den mediekulturelle udvikling fra Gutenberg-galaksens trykte og elektroniske medier til Google-galaksens digitale medier. Kapitlerne undersøger forandringer i den medierede fortæller, selviagttagelse, virkelighedsopfattelse, journalistik, dokumentar og offentlige debat. 

Gutenberg og Google bringer tekst, sprog og medie i spil med hinanden. For tekster er støbt i et sprog og svøbt i et medie. De former og påvirker hinanden.

Se uddrag fra Gutenberg og Google.

ISBN: 
9788779969957
Antal sider: 
216
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.56