Helt væk

Helt væk

Frit for fantasi
Af Anna Bridgwater
ISBN: 
9788772111964
Målgruppe: 
7.-10. klasse

NYHED! Indgik i forårets bogpakke 2021

Helt væk er en roman om to pigers venskab, der bliver sat på en alvorlig prøve, da de begge er langt væk hjemmefra.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Det er sommeren inden 1. g., og efterskoleveninderne Lulu og Mia rejser til Kap Verde for at arbejde sommeren over på et guesthouse. Hvad Mia ikke ved, er, at Lulus glade og livlige ydre dækker over en psykisk sårbarhed. Lulu forsvinder mere og mere, og pludselig står Mia helt alene i en krise, hun slet ikke kan løse på egen hånd.

Det hele drejer rundt. Mia er langt, langt væk. Vi taler sammen, men det er ikke vigtigt. Det er bedre ikke at tænke, der er for mange ting, som gør mig ør i hovedet. Tingene skal nok ske af sig selv, jeg behøver ikke gøre noget. Ingen lægger alligevel mærke til noget.

Serien Frit for fantasi er skønlitterære værker til læsning i udskolingen. Serien indeholder både romaner og novellesamlinger af en lang række velanskrevne, danske forfattere.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111964
Antal sider: 
208
Årstal: 
2021
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.31
Anmeldelser: 


"[…] Historien om de to veninder, der glider fra hinanden, er velfortalt og spændende læsning om rejselyst og drømme, venner, forældre og forelskelse - og også om angst, grænser og identitet. […] God ungdomsbog, der anbefales til såvel fælleslæsning som frilæsning i 8.-9. kl."
(DBC, uge 24/2021. Materialevurdering af Lisbeth Thue Hansen)


"[…] Anna Bridgwaters "Helt væk" ligger i forlængelse af tidligere ungdomsportrætter, for eksempel Tine Brylds Pige Liv (1982). Der er masser af indlevelse og indignation på de unge kvinders vegne og en vilje til at indgyde dem håb og selvtillid. Ønsker man at følge med i, hvad der opleves og italesættes som aktuelle problemer for unge, er ungdomslitteraturen et ganske godt sted at søge hen."
(Weekendavisen.dk, 30. maj 2021. Af Anna K. Skyggebjerg)