Henrik Pontoppidan - en kanonforfatter

Henrik Pontoppidan - en kanonforfatter

Af Thorkild Borup-Jensen
ISBN: 
9788779965706
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

Bogen præsenterer i ord og billeder forfatteren og hans forfatterskab.

Levering 1-3 dage
Kr. 149,00
Medlemspris: Kr. 111,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

Henrik Pontoppidan – en kanonforfatter giver i ord og billeder både et forfatter- og et forfatterskabsportræt og er den næstsidste i Dansklærerforeningens kanonserie der præsenterer de 14 forfattere fra Undervisningsministeriets kanonliste.

Bogen indledes med en beskrivelse af forfatterskabet og dets omfattende (og stadigt reviderende) tilblivelsesproces – Pontoppidan tog livtag med sig selv og var hele livet undervejs og bestræbte sig konstant på at afklare sit jeg, sine holdninger og sin produktion.

I bogens andet kapitel beskrives det hyppige sammenstød mellem vreden og kærligheden i Pontoppidans tekster, et sammenstød, der ofte skildres som et opgør mellem mand og kvinde.

I næstsidste kapitel behandles Pontoppidans tre store engagerede samfunds- og samtidsromaner: Lykke Per, Det forjættede Land og De dødes Rige. I sidste kapitel behandles fællestræk inden for det store og brogede forfatterskab, og Pontoppidans indflydelse på en lang række yngre digtere påvises.

Bogens kapitler kan tages op hver for sig og i selvvalgt rækkefølge.

Henrik Pontoppidan - en kanonforfatter indgår i serien Kanonforfattere, der præsenterer alle 14 kanonforfattere.

ISBN: 
9788779965706
Antal sider: 
96
Årstal: 
2012
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.27

Find inspiration til arbejdet med dansk litteraturs kanon
dansklf.dk/kanonarbejde kan du finde eksempler på konkrete faglige forløb til forskellige årgange, faglige artikler, eksempler på udgivelser og oversigter. Brug ideerne direkte eller som afsæt for dine egne forløb.