Herman Bang - en kanonforfatter

Herman Bang - en kanonforfatter

Af Thorkild Borup-Jensen
ISBN: 
9788779965355
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

Bogen præsenterer i ord og billeder forfatteren og hans forfatterskab.

Levering 1-3 dage
Kr. 149,00
Medlemspris: Kr. 111,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

Herman Bang – en kanonforfatter indgår i Dansklærerforeningens kanonserie der i ord og billeder præsenterer de 14 kanonforfattere, ser dem i forhold til deres samtid og giver prøver på deres forfattervirksomhed og eksempler på deres aktualitet i dag.

Bogen indledes med en præsentation af Herman Bangs banebrydende oplevelsesjournalistik.

Dernæst rettes søgelyset mod Bangs romankunst. Debutbogen Håbløse Slægter vakte skandale; storbyromanen Stuk viste en ung generations foretagsomhedsfeber og dens fejlslagne storbydrømme, men også skildringerne af kvindeliv står centralt i flere af Herman Bangs romaner. Således er Tine en gribende og fortættet antikrigsroman, der skildrer et kærlighedsforhold og en kvindeskæbne i lyset af nederlaget ved Dybbøl i 1864.

I Ludvigsbakke og Ved Vejen er det også de fejlslagne kvindeliv – først og fremmest belyst ved fejlslagne kærlighedsforhold – der står i centrum.

I Herman Bang – en kanonforfatter sidste afsnit gives et overblik over Bangs omfattende kortprosa der bl.a. indeholder en lang række noveller – fra virkelighedstro til fantastiske historier – ligesom der peges på den omfattende påvirkning, Bang har haft på yngre forfattere, både inden og uden for landets grænser.

Bogens kapitler kan tages op hver for sig og i selvvalgt rækkefølge.

Serien Kanonforfatter er af Selskabet Bogvennerne præmieret som en af ”Årets bedste bogarbejder” i 2010.

Bøgernes mange illustrationer udgør sammen med billedteksterne en væsentlig del af fremstillingen.

Bøgerne er tilrettelagt, så de i folkeskolens ældste klasser kan læses i uddrag og indgå i samspil med andet materiale i den obligatoriske kanonlæsning. I gymnasiet kan bøgerne anvendes som baggrundsstof og orientering, f.eks. i forbindelse med såvel individuelle opgaver som projektarbejde.

Herman Bang –  en kanonforfatter indgår i serien Kanonforfattere, der præsenterer alle 14 kanonforfattere.

ISBN: 
9788779965355
Antal sider: 
96
Årstal: 
2011
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.00

Find inspiration til arbejdet med dansk litteraturs kanon
dansklf.dk/kanonarbejde kan du finde eksempler på konkrete faglige forløb til forskellige årgange, faglige artikler, eksempler på udgivelser og oversigter. Brug ideerne direkte eller som afsæt for dine egne forløb.