Højskolesangbogen i dansk

Højskolesangbogen i dansk

Af Mette Møller Jørgensen & Kasper Lezuik Hansen
ISBN: 
9788772110042
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Højskolesangbogen i dansk viser forskellige veje gennem Højskolesangbogen – den utvivlsomt mest betydningsfulde litterære antologi i Danmark. Vejene går fra skarptskårne tematiske periodelæsninger over kapitler med forfatterskabs- eller genrefokus og til inspirerende bud på fagligt samspil med samfundsfag og musik.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

HØJSKOLESANGBOGEN I DANSK fejrer Højskolesangbogen som litterær antologi med dansk lyrik fra den allerøverste hylde. Bogen viser forskellige veje gennem Højskolesangbogen – fra skarptskårne tematiske periodelæsninger til kapitler med forfatterskabs- eller genrefokus. Herudover giver bogen inspirerende bud på fagligt samspil med samfundsfag og musik, ligesom de tematisk-historiske afsnit er oplagte til dansk-historie-forløbet og arbejdet med DHO. 

Kapitlerne rummer et væld af arbejdsopgaver og bud på videre arbejde og krydser på sin vej en del kanonforfattere af. De digte og noder, der arbejdes med, indgår alle i bogen, således den er lige til at gå til. Bogen er forsynet med en righoldig billedside, der visuelt understreger og udbygger pointer og indbyder til komparativ analyse.

Der opfordres i bogen til at synge så meget som muligt af den danske sangskat og diskutere, hvordan vi kan tale om dannelse i den forbindelse. For det særlige ved lyrikken i Højskolesangbogen er netop, at den er del af et levende folkeligt og kulturelt fællesskab. Som forfatteren Merete Pryds Helle udtrykker det: “Jeg føler min egen identitet ved at synge sangene”.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772110042
Antal sider: 
144
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.41
Anmeldelser: 

[…] "Forfatterne rammer klokkerent ind i folkebevægelsen. Vi vil synge, og vi vil også arbejde med sangene.
[…] Der er klart fokus på forfatterskaberne og temaernes æstetiske værdi. I indledningen nævner forfatterne også hvordan Højskolesangbogen både kan bruges som DHO-materiale, og hvordan man kan lave tværfaglige forløb med samfundsfag og musik.
[…] Til alle kapitler er der arbejdsopgaver som indeholder faglige tilgange til analysen. Et af de greb som forfatterne bruger, er at fokusere på metaforer i sangene. Det er en fin nøgle til at åbne for en fortolkning af sangene.
[…] Højskolesangbogen i dansk er en rigtig fin udgivelse som kan rigtig meget, og som også vil rigtig meget."

(Dansknoter 2/2020. Af Bodil Hohwü Nielsen, Risskov Gymnasium)
Læs hele anmeldelsen.