Imellem grænser

Imellem grænser

Frit for fantasi
Af Anne Mia Steno
ISBN: 
9788779968929
Målgruppe: 
7.-10. klasse

Imellem grænser handler om de synlige skillelinjer på landkortet, der markerer et dem og et os, de indre pejlemærker vi navigerer efter, modsætter os, forhandler og udforsker. Imellem grænser er en fortælling om at være placeret midtimellem.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Hun har altid følt, at noget var forkert. Omstændighederne. Hende selv. Hele verden. De har altid været der. Tankerne. Som et virvar af plastiske og bevægelige tunneller og ormehuller af tvivl. Nogle gange svage og grå, nærmest usynlige. Andre gange puster de sig op og vibrerer insisterende. ”Hvorfor sagde du det? Hvem tror du egentlig, du er? Hvor er du på vej hen?” 
Tomrummet vokser. 
Som en dej med alt for meget gær i.

Daya har hele sit liv længtes mod et andet sted. End ikke Indiens pulserende storby Kolkata eller opholdet på den spirituelle ashramskole kan fylde det indre nagende hul, der konstant minder hende om, at hun ikke hører til. Først da hun på antropologistudiet tilfældigt lærer om Danmark og landets sære skikke og beboere, begynder hun at ane håb. Herefter har hun kun ét mål: at komme til Danmark!

Imellem grænser skildrer Dayas rejse til og rundt i Danmark. Mødet med Danmark og danskerne bliver en prøvelse, hvor læseren følger hende, mens hun langsomt kommer ind på livet af det tillukkede folk og begynder at forstå nogle af de besynderlige skikke og normer, der kendetegner den danske kultur.

Romanen sætter fokus på kulturforskelle og er samtidig en velfortalt og dragende fortælling om at udvikle sig og være i konstant forhandling med andre og egne grænser. 

Imellem grænser indgår i serien Frit for fantasi.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788779968929
Antal sider: 
116
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.16
Anmeldelser: 

❤❤❤❤ Imellem grænser er på årets gaveliste til børn og unge i Politiken. Af Steffen Larsen.
"En herlig historie om pigen Daya fra Indien, der foretager antropologiske studier af danskerne. Daya gør notater om vores forhold til fyrfadslys, ølejre, loppemarkeder og mænd med øl i barnevognen.
Hun er specielt glad for den tradition, vi har med at sætte boder med overskudsgrøntsager og småpenge ud ved vejen, så de fattige også kan få lidt at glæde sig over. Pigens mål er landsbyen Hvilsager på Djursland, hvor hun når frem sankthansaften.
Tids nok til at opleve, hvordan vi brænder kvinder på bål. ' Imellem grænser' er selv grænseløs. Den er ikke skrevet for sjov, selv om den ER sjov og fyldt med præcise observationer af den danske adfærd.
Man får stor ømhed for Daya, der som et omvandrende spørgsmålstegn går til opgaven med ildhu og omhu. Forfatteren er selv antropolog, så hun ved, hvor sandalen trykker.”

(Politiken, Lørdagsliv, Bøger Gaveguide, 2. december 2017. Af Steffen Larsen)  Se hele gaveguiden (pdf)
Se artiklen på politiken.dk


Steffen Larsen kvitterer med fire hjerter til Imellem grænser ❤️❤️❤️❤️ 
"1989 tog den verdensberømte indiske antropolog Prakash Reddy til Danmark, hvor han udførte feltstudier i landsbyen Hvilsager (8544 Mørke). Senere fik han en elev – pigen Daya – der ønskede at fortsætte i hans fodspor. Den rejse beskrives i debutant (og selv antropolog) Anne Mia Stenos troskyldigt kloge og charmerende bog om en pige, vi vel ville kalde en omvendt opdagelsesrejsende. Det er samme forlag, der for nogle år siden udgav Janne Tellers ’Hvis der var krig i Norden’, som fortæller om kommende tider, hvor flygtninge fra nord banker på de arabiske grænsehegn. Det er godt at vende ting på hovedet! 
... Her er rigeligt med stof til eftertanke.
’IMELLEM GRÆNSER’ er selv grænseløs. Den er ikke skrevet for sjov, selv om den ER sjov og fyldt med præcise observationer af den danske adfærd. Den er heller ikke ude i klynkeri, selv om man får stor ømhed for Daya og hendes tvillingebror, som døde ved fødslen. Bogen er skrevet med åbent sind og smut i øjnene."​

(Politiken, 25. juni 2017. Af Steffen Larsen) Læs hele anmeldelsen på politiken.dk

Debutant har skrevet en troskyldigt klog og charmerende bog om en art omvendt opdagelsesrejsende
"Imellem grænser" er en af de tre bøger, som anmelder Steffen Larsen fremhæver som oplagt ferielæsning i denne videohilsen på politiken.dk 


"Det er en rigtigt god bog, med en vinkel som tillader den danske læser at reflektere over kulturforskelle, og i særdeleshed hvordan danskere og dansk kultur kan virke på udefrakommende. Det er især en bog der ville gØre sig godt som debatbog i 7-10 klasse, da den sætter fokus på emner der er særdeles aktuelle for tiden. 
... Forfatteren tager sin baggrund som antropolog alvorligt og formår at formidle et svært emne på en tankevækkende og underholdende måde. Anbefales varmt til indkøb - især til PLC'er der mangler skønlitteratur som kan nuancere debatten om "danskhed" vi ofte møder i medierne for tiden."

(DBC, juni 2017. Af Martin W Hansen) Læs hele anmeldelsen (pdf).


"Så puster Dansklærerforeningens Forlag igen liv i deres serie af ungdomsromaner ”Frit for fantasi”. En serie, der har budt på perler som Janne Tellers ”Intet”, Jesper Wung-Sungs ”En-to-tre-NU!” og ”Ægte brøker”, genoplives med Anne Mia Stenos (f. 1985) velskrevne debutroman ”Imellem grænser”.

I romanen sættes der fokus på de kulturforskelle, der er mellem Danmark og Indien, men i lige så høj grad på kulturforskellene mellem land og by, høj og lav og øst og vest i Danmark. Romanen er velfortalt, morsom, informativ og giver anledning til, at læseren kan reflektere over dem og os. Samtidig er “Imellem grænser” en spændende fortælling om Dayas udvikling fra landsbypige til globaliseret antropolog i konstant pendlen mellem det kendte og det ukendte. […] ”Imellem grænser” anbefales til læsning i skolens ældste klasser, både som værklæsning og som individuel læsning.” 
(bogbotten.dk, 22. august 2017. Af Søren FanøLæs hele anmeldelsen på bogbotten.dk 


"Efter at forskere fra Vesten i årtier har haft noget nær monopol på at udforske klodens "indfødte", vendes rollerne om, og Danmark bliver endevendt af en indisk atropolog i ny roman.
... Og hvad kan "Imellem grænser" så bruges til? Først og fremmest kan bogen læses som en god historie, og desuden kan den bruges i et samarbejde mellem fagene dansk, historie og samfundsfag i den øverste ende af folkeskolen, hvis man vil arbejde med danskhed og andre nationaliteter. Daya vil være både interessant og rørende at stifte bekendtskab med.”

(Folkeskolen.dk, 4. september 2017. Af Bent Rasmussen) Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk