Johannes V. Jensen - en kanonforfatter

Johannes V. Jensen - en kanonforfatter

Af Thorkild Borup-Jensen
ISBN: 
9788779963283
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

Bogen præsenterer i ord og billeder forfatteren og hans forfatterskab.

Levering 1-3 dage
Kr. 149,00
Medlemspris: Kr. 111,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

Johannes V. Jensen – En kanonforfatter præsenterer i tekst og billeder personen Johannes V. Jensen og hans forfatterskab.

Dets sproglige mangfoldighed og originalitet demonstreres og karakteriseres ud fra en række forskellige tekstuddrag: en myte, en himmerlandshistorie, en rejseskildring, romanen Kongens fald, digte og et stykke journalistik.

Modsætningen mellem knudemanden Johannes V. Jensen og hans åbne og søgende digtning indkredses. I slutkapitlet belyses Johannes V. Jensen som et vigtigt pejlemærke for digtningen i det 20. århundrede og som den, der introducerer og beskriver en aktuel samfundstilstand.

Bogen er opbygget, så man kan springe mellem kapitlerne og arbejde med et emne i tilknytning til forfatterskabet på det tidspunkt og i den rækkefølge, man finder bedst. Bagest i bogen findes en række henvisninger til yderligere beskæftigelse med digteren og forfatterskabet.

Johannes V. Jensen – En kanonforfatter indgår i serien Kanonforfattere, der præsenterer alle 14 kanonforfattere.

ISBN: 
9788779963283
Antal sider: 
72
Årstal: 
2008
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.26

Find inspiration til arbejdet med dansk litteraturs kanon
dansklf.dk/kanonarbejde kan du finde eksempler på konkrete faglige forløb til forskellige årgange, faglige artikler, eksempler på udgivelser og oversigter. Brug ideerne direkte eller som afsæt for dine egne forløb.