Kejserbarnet fra Sorgenfri

Kejserbarnet fra Sorgenfri

Min historie
Af Bo hr. Hansen
ISBN: 
9788772110516
Målgruppe: 
3.-7. klasse

Kejserbarnet fra Sorgenfri er Bo hr. Hansens erindringer om sin barndom i Sorgenfri i 60’erne. En fin fortælling om et ensomt barn med en fast tro på, at verden kan og skal erobres. Oplagt til arbejdet med erindringer i 3.-7. klasse.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Kejserbarnet fra Sorgenfri er Bo hr. Hansens erindringer om sin tidlige opvækst i Sorgenfri i 1960’erne. Vi møder den nyfødte Bo, der i sine første leveår nyder sine forældres og særligt sin mors ubetingede kærlighed. Han er et sandt mirakel, et kejserbarn og et gudeskønt dukkebarn. Efterhånden som verden vokser, og kejserbarnet møder de andre børn i sandkassen og i skolen, erfarer han langsomt, at virkelighedens verden – fuldstændigt som den i eventyrene og i superhelte-bladene – er en kompleks størrelse, hvor man både kan blive lykkeligt forblændet og nådesløst forrådt.

Kejserbarnet fra Sorgenfri indgår i relanceringen af erindringsserien MIN HISTORIE. Bogen er skrevet i et enkelt sprog og akkompagneres på fineste vis af Simon Væths legende illustrationer og fotos fra Bo hr. Hansens private fotoalbum.

Oplagt til arbejdet med erindringer i 3.-7. klasse.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772110516
Antal sider: 
56
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.29
Anmeldelser: 

"Historien er tænkt som et oplagt tema for børns arbejde med at lave deres egne erindringsbøger i den periode, hvor de går mellem tredje og syvende klasse. De naivistiske tegninger og alle de gamle fotografier er meget gode hjælpemidler til at få børn til at sætte sig ind i og forstå de beskrevne tildragelser."
(Børn & Bøger nr. 5/2018. Af Kirsten Aggerholm)
Læs hele anmeldelsen (pdf)

[…] "Og helt diskret er så pludselig to faktiske livres udkommet, ordentligt indbundet endda, men langt ude på sidelinjen på Dansklærerforeningens Forlag: "Mit mareridt", der er en såkaldt »billedroman«, og "Kejserbarnet fra Sorgenfri", der indgår i den lyn-autofiktive serie »Min historie«. Den ene bog – det meget udførlige, actionfyldte mareridt om de forældre- og børnemyrdende væsener HiHi og DaDuDu – lader sig læse som et til himlen skrigende indstik i den anden bog, erindringerne om den alt andet lige idylliske opvækst som i den grad ønsket ønskebarn på niende sal i sorgløse Sorgenfri, med ledsagende faktabokse.
Den ene bog er lige så nådesløst grum, men ikke umunter, som den anden er forsonligt mild, men ikke
mørkeløs. Til sammen er de til overflod et nyt, betydeligt hr.-værk omsider."

(Weekendavisen 3. august 2018. Af Lars Bukdal)
Læs hele anmeldelsen her.


”Det er i allerbedste forstand en sød og charmerende fortælling – godt hjulpet på vej af Simon Væths fine og legende illustrationskunst og fotos fra Bo hr. Hansens private fotoalbum. […] Bogen er skrevet i et enkelt og elegant sprog og er naturligvis et oplagt valg, hvis man vil arbejde med erindringer i 3.-7. klasse. Fornem udgivelse!"
(Folkeskolen.dk, 3. august 2018. Af Bent Rasmussen)
Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk 


”En rigtig fin bog om manuskriptforfatteren Bo hr. Hansen. Livet i 1960’erne bliver der fortalt om i en humoristisk tone, og tegningerne er ligeledes skæve og skøre. […] Rigtig store anbefalinger til både folkebiblioteker og læringscentre.” 
(DBC, juni 2018, Mette F. Dyreborg)
Læs hele vurderingen (pdf)